Xtreme Greece: ανακαλύψτε δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Sea Kayak στο Διάπορο στη Σιθωνία

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎Sea Kayak στο Διάπορο στη Σιθωνία
Green Oliver
Μέρος: Sithonia, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Μία μονοήμερη εκδρομή από το γραφείο επαγγελματικού τουρισμού περιπέτειας Green Oliver στο νησί Διάπορος στη Σιθωνία Χαλκιδικής! Μία ακόμη μαγευτική εξόρμηση που καλωσορίζει το καλοκαίρι 2019 και υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις! Γαλήνια νερά και ερημικές αμμουδιές συνθέτουν τον απόλυτο προορισμό, που θα εξερευνήσουμε με τα θαλάσσια καγιάκ μας!

Πληροφορίες για το Νησί

Ο Διάπορος είναι ένα μικρό νησί, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού και μόλις 10 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο του δήμου Σιθωνίας. Έχει έκταση 3,2 τ.χλμ. και ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων και πλέον, ο οποίος χρησιμεύει ως τόπος ελλιμενισμού για τα καράβια όταν η θάλασσα γίνεται τρικυμιώδης.

Ο κόλπος του καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα αρκετά ζεστά, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού καλύπτεται από μαγευτικό πευκοδάσος!

Ευρήματα στη γύρω περιοχή μαρτυρούν ότι ο Διάπορος κατοικείται από την πρώιμη εποχή του χαλκού.

Πληροφορίες Δραστηριότητας

Ξεκινώντας από τη Βουρβουρού θα προσεγγίσουμε με τα θαλάσσια καγιάκ το νησί απέναντι διανύοντας μία απόσταση 2 περίπου χιλ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τις μικρές και πολύ καλά κρυμμένες παραλίες του μαγικού νησιού, καθώς και να περπατήσουμε πάνω στα χαρακτηριστικά μεγάλα λευκά βράχια της περιοχής!

Οι πιο τολμηροί μπορούν κιόλας να βουτήξουν στη θάλασσα ξεκινώντας από νωρίς τα καλοκαιρινά μπάνια τους! Θα κάνουμε στάσεις ξεκούρασης, όπου σε μία από αυτές θα μείνουμε περισσότερο για ένα ονειρικό πικ-νικ κάτω από τα καταπράσινα πεύκα!

Η θαλάσσια διαδρομή που θα ακολουθήσουμε προς και γύρω από το Διάπορο είναι βατή και απευθύνεται σε όλους με μέτρια φυσική κατάσταση. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν όλοι οι συμμετέχοντες μπάνιο στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα:

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πλεύσης: 2-3 ώρες
• Συνολικός χρόνος δραστηριότητας: 7 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας: 1+
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (με τη συνοδεία γονέα)

Γενικές Πληροφορίες

Αναχώρηση στις 08.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).

Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 08.10 και στη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι).

Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στις 20.00.

Πληροφορίες Συμμετοχής

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• Ενοικίαση μονών και διπλών sea kayak
• Dry bags και σωσίβια
• 2 έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ 24%

 

Τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου του ποσού των 35 ευρώ / άτομο για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων - Περιορισμένες θέσεις

Λογαριασμοί Κατάθεσης (35 ευρώ / άτομο)

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128
IBAN Alpha: GR49 0140 7270 7270 0200 2001 952

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.

Απαραίτητα για την Εξόρμηση

1. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
2. Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κοντομάνικο, dri-fit, αδιάβροχο/αντιανεμικό, σορτς κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε αναλυτικά 1-2 ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Νερό 1,5 lt
5. Φαγητό για το πικ-νικ (σάντουιτς, πίτες, μικρό τάπερ με φαγητό, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ)
6. Χαρτομάντιλα
7. Αλλαξιά ρούχων

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!