Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Υποβρύχια εξερεύνηση στην Λακωνία!

Οργανωτής: School of Diving
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Υποβρύχια εξερεύνηση στην Λακωνία! school of diving
School of Diving
Μέρος: Elafonisos, Greece
Πάρε Οδηγίες
  • 22.06.2019 - 23.06.2019
  • 07:30 - 10:30
  • Elafonisos, Ελλάδα
  • 6945598962
  • facebook
  • 255-285€/άτομο
Περιγραφή

Στο ανατολικότερο πόδι της Πελοποννήσου, μια πολύ ιδιαίτερη περιοχή με μεγάλη ιστορία, κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της γης μεγάλα μυστήρια.
Θα καταδυθούμε με εξοπλισμό και πιστοποιημένους οδηγούς στο ναυάγιο Ismael Hakki (ιδανικό και για αρχάριους),
θα κάνουμε snorkeling με μάσκα και βατραχοπέδιλα στη βυθισμένη πολιτεία του Παυλοπετρίου, και θα περιπλανηθούμε στο σπήλαιο Καστανιάς, και θα περπατήσουμε στο σπήλαιο Κάψια της Αρκαδίας!
Οι δραστηριότητες είναι κατάλληλες για όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πραγματικά διαφορετικό!

Όλες οι δραστηριότητες είναι κατάλληλες για αρχάριους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1. Σπήλαιο Κάψια – Κατάδυση στο Ismael Hakki
Αναχώρηση από Αθήνα, στάση στον ισθμό της Κορίνθου για πρωινό καφέ αλλά και για ανατολή με θέα την διώρυγα. Φτάνουμε στο πρώτο σημείο ενδιαφέροντος στην Αρκαδία, στο σπήλαιο Κάψια, όπου έχουν βρεθεί οστά και αντικείμενα από τον 5ο αιώνα μ.Χ. Εντυπωσιακοί σταλακτίτες κοσμούν το εσωτερικό του σπηλαίου. Η εξερεύνηση του ξεκίνησε το 1887 και σήμερα είναι ανοιχτό στον επισκέπτη. Μετά από στάσεις θα φτάσουμε στο νοτιότερο άκρο του ανατολικού ποδιού, στο ακρωτήριο Μαλέα, εκεί όπου το 1978 το φορτηγό τούρκικο πλοίο Ismael Hakki βυθίστηκε εξαιτίας θαλασσοταραχής. Το ναυάγιο βρίσκεται μόλις στα 12 μέτρα και έτσι είναι κατάλληλο για κατάδυση ακόμα και από αρχάριους. Σε συνεργασία με τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της School of Diving θα ζήσουμε μια ανεπανάληπτη εμπειρία! Το βράδυ θα επιστρέψουμε στην μαγευτική Ελαφόνησο με το καραβάκι για ένα καλό δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2. Snorkelling στη βυθισμένη πολιτεία - Σπήλαιο Καστανιάς
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το σπήλαιο της Καστανιάς, πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών, κατατάσσεται δεύτερο στο είδος του σε όλη την Ευρώπη. Τρία εκατομμύρια χρόνια χρειάστηκε η φύση για να δημιουργήσει τον απαράμιλλο λιθωματικό διάκοσμο και να πλάσει σώματα και μορφώματα μιας φαντασίας αμύθητης. Ανάμεσα στους θεόρατους κόκκινους και λευκούς «καταρράκτες», τις γιγάντιες πολύσχημες κολώνες, τις «κουρτίνες» και τα «σεντόνια» που ξεχύνονται σαν κέρινα ομοιώματα απ’ την οροφή, φωλιάζουν «χταπόδια» και «κοράλια», «ελεφαντάκια» και «μανιτάρια», «πουλιά» και καρικατούρες, «εξωτικά φυτά» και μνημειώδη πλάσματα. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την βυθισμένη πολιτεία του Παυλοπετρίου, απέναντι από την Ελαφόνησο, που χρονολογείται το 5000 π.Χ.! Λέγεται ότι βυθίστηκε το 1000 π.Χ. ενώ σήμερα διακρίνονται σπίτια και στοές στα 3-4 μέτρα καθώς και κτίσματα στην ακτή. Εκεί θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και με τις μάσκες μας θα παρατηρήσουμε τον πανάρχαιο αυτό οικισμό. Το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με όλες τις απαραίτητες στάσεις.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
22/6 07:30 από Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος) και στις 08:30 από Κόρινθο

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ (ισχύει για κρατήσεις μέχρι 31/5)
Μονόκλινο 285
Δίκλινο 265
Τρίκλινο 255

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Διαμονή σε ξενοδοχείο στην Ελαφόνησο
 Πρωινό σε μπουφέ του ξενοδοχείου
 Όλες οι προαναφερόμενες μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
 Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές κατάδυσης
 Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την κατάδυση
 Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Ελαφόνησο
 Είσοδοι στα σπήλαια
 Αρχηγός εκδρομής
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!