Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Βουτιά στις βάθρες Ορλιά του Ολύμπου

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Βουτιά στις βάθρες Ορλιά του Ολύμπου green oliver
Green Oliver
Μέρος: Olympos 402 00, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver επισκέπτεται το αγαπημένο ρέμα του Ορλιά στον Όλυμπο για μία μαγευτική βατή πεζοπορία σε συγκλονιστική φύση, εκεί όπου οι καταρράκτες και οι βάθρες συναρπάζουν κάθε φυσιολάτρη ταξιδευτή! Μία μέρα με αμέτρητες βουτιές στα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά του Ολύμπου! Αναχώρηση στις 09.00 λόγω των εκλογών.

Όλυμπος

Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».

Πληροφορίες Εκδρομής

Θα κινηθούμε στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου ξεκινώντας από υψόμετρο περίπου 280 μέτρων. Στην αρχή θα ακολουθήσουμε για 10 λεπτά περίπου την άσφαλτο που μας οδηγεί στο γοητευτικό μονοπάτι μας, αφού περάσουμε δίπλα από τον Άγιο Κωνσταντίνο!

Θα πεζοπορήσουμε μέσα σε συναρπαστική και καταπράσινη φύση, που βρίσκεται εκεί για να μας δροσίσει και να μας ανταμείψει με τις μαγικές εικόνες που προσφέρει!

Μετά από 2,5 χιλ. περίπου ήπιας ανάβασης, θα φτάσουμε σε υψόμετρο 550 μ. στον περίφημο καταρράκτη του Κόκκινου Βράχου ύψους 20μ.! Εκεί, όποιος το επιθυμεί, θα έχει τη δυνατότητα να βουτήξει!

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω, όπου στρίβωντας αριστερά μετά από μία ώρα περίπου περπατήματος, θα βρεθούμε στις ξακουστές βάθρες του Ορλιά! Εκεί θα έχουμε άφθονο χρόνο για μπάνιο στις εντυπωσιακές φυσικές πισίνες με τους κρυστάλλινους καταρράκτες και ηλιοθεραπεία στα λευκά βράχια!

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή και απευθύνεται στους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ.
• Υψομετρική ανάβαση: 270 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας: 1+ (σχετικά βατό)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Λιτόχωρο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό!

Μια Κυριακάτικη απόδραση την ημέρα των εκλογών για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα, μία εκδρομή κατάλληλη για αμετανόητους ταξιδευτές!

Γενικές Πληροφορίες

Αναχώρηση στις 09.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).

Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 09.10 στο φανάρι στο ύψος του One Salonica.

Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο στις 20.30.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• ΦΠΑ 24%

Τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου ολόκληρου του ποσού για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.

Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

Λογαριασμοί Κατάθεσης

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128
IBAN Alpha: GR49 0140 7270 7270 0200 2001 952

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.

Απαραίτητα για την Εκδρομή

1. Ορειβατικά ή καλά αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως κολάν, βερμούδα, σορτς, dri-fit ρούχα, t-shirt κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε 1-2 ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Αδιάβροχο, κάλτσες και αλλαξιά ρούχων
5. Σακίδιο για τα προσωπικά αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
10. Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!