Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Χριστουγεννιάτικη εκδρομή Ναύπλιο - Βόρ. Πελοπόννησος

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎Χριστουγεννιάτικη εκδρομή Ναύπλιο - Βόρ. Πελοπόννησος
Green Oliver
Μέρος: Nafplion, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Τέσσερις παραμυθένιες μέρες από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver για τις διακοπές των Χριστουγέννων! Αποχαιρετάμε το 2019 με ένα εορταστικό ταξίδι σε μαγευτικά μέρη της Νότιας Ελλάδας, στη χερσόνησο του Μοριά, την Πελοπόννησο! Μία χριστουγεννιάτικη εκδρομή με ορμητήριο μας το Ναύπλιο, που συνδυάζει τα χριστουγεννιάτικα έθιμα και τον πολιτισμό με τον τουρισμό περιπέτειας, τη δράση και τις πεζοπορίες στη φύση!

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα

Αναχώρηση στις 07.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 07.10 και στο φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).

Πρώτος προορισμός μας τα στολισμένα Ιωάννινα, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ και σνακ δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, απολαμβάνοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα της πόλης!

Έπειτα, αφού επιβιβαστούμε στο λεωφορείο, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας με προορισμό την πανέμορφη Λίμνη Ζηρού, που βρίσκεται απέναντι από την κοινότητα Παντάνασσας Άρτας. Οι γεωλόγοι μάλιστα πιστεύουν ότι η λίμνη αποτελούσε λιμναίο σπήλαιο, αλλά η οροφή κατέρρευσε προ 10.000 ετών!

Εκεί θα πραγματοποιήσουμε έναν ήπιο περίπατο γύρω από τη λίμνη, απολαμβάνοντας μαγικές εικόνες στα κρυστάλλινα νερά της!

Συγκεκριμένα:

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 1,5 ώρα
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1 (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)

Και στη συνέχεια, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για το παραμυθένιο Ναύπλιο, μία από τις πιο όμορφες και γλυκές πόλεις της Ελλάδας!

Εκεί, αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό απολαμβάνοντας τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης!

2η μέρα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το πιο ζωντανό και τουριστικά αναπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου, τη γοητευτική Βυτίνα! Πρόκειται για έναν από τα πιο γνωστά παραδοσιακά χωριά της ορεινής Αρκαδίας σε υψόμετρο 1033 μ. στους πρόποδες του Μαινάλου!

Group 1o

Εκεί, θα πεζοπορήσουμε τμήμα του διάσημου μονοπατιού του Μαινάλου (που έχει συνολικό μήκος 75 χλμ.!), το οποίο έχει πιστοποιηθεί από την European Ramblers Association (ERA) για την ποιότητα και την ασφάλεια του και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βουνά για περιπέτεια!

Αφού φτάσουμε πρώτα στην Παλιά Βυτίνα, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που θα μας φέρει στα Μαύρα Λιθάρια. Πρόκειται για ένα συμπαγή όγκο ασβεστόλιθου, ο οποίος σκίστηκε από τη ροή του ποταμού Μυλάοντα, σχηματίζοντας ένα σύντομο αλλά εντυπωσιακό φαράγγι!

Στη συνέχεια θα κατέβουμε στο πετρόχτιστο γεφύρι της Τζαβάραινας, πριν αρχίσει το μονοπάτι μας να ξανακερδίζει ύψος μέσα σε φλύσχες ντυμένους με ψηλό θαμνώνα, για να φτάσει στα 880 μ. και να κινηθεί οριζόντια μέχρι το μικρό αλλά ζωντανό οικισμό «Νυμφασία»!

Αφού περιηγηθούμε στο ορεινό χωριό, θα ακολουθήσουμε διαφορετική πορεία για να επιστρέψουμε πίσω και πάλι στη Βυτίνα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε στο σύνολό της είναι σχετικά βατή και απευθύνεται στους περισσότερους, με απαραίτητη τη χρήση του πεζοπορικού εξοπλισμού που περιγράφεται αναλυτικά παρακάτω.

Συγκεκριμένα:

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 3,5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

Group 2o

Ερωτεύτηκες; Θα περπατήσουμε στο φημισμένο «Δρόμο της Αγάπης», όπου γινόταν το «νυφοπάζαρο» της Βυτίνας με νέους να ανταλλάζουν βλέμματα και μηνύματα αγάπης! Πρόκειται για μία μικρή και εύκολη, αλλά άκρως ρομαντική διαδρομή κάτω από πλατάνια και σφενδάμους, που γοητεύουν με την ομορφιά τους και ταξιδεύουν τον ανθρώπινο νου σε γλυκές σκέψεις!

Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο τόσο για καφέ και σνακ στο γραφικό κεφαλοχώρι, όσο και για να περιηγηθούμε στο χωριό και να επισκεφτούμε το ελληνικό σχολείο και το Ναό του Αγίου Τρύφωνα που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία.

Έπειτα, και τα δύο group θα συναντηθούμε για να μεταβούμε με το πούλμαν πάλι πίσω στο αγαπημένο Ναύπλιο, όπου αφού ξεκουραστούμε για λίγο, μας περιμένουν παραδοσιακό φαγητό και βραδινές βόλτες στα στολισμένα στενοσόκακα και τις γραφικές πλατείες του!

3η μέρα

Παίρνουμε από νωρίς το πρωινό μας και αναχωρούμε στις 09.00 για μία ακόμη μέρα δράσης και περιήγησης! Προορισμός μας το Διακοπτό, το οποίο είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Αχαΐας χτισμένη στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου. Εκεί μας περιμένει όλους μία συγκλονιστική εμπειρία, βόλτα με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο κάτω από την σκιά του Χελμού!

Πριν από 120 και πλέον χρόνια, ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού-Καλαβρύτων ξεκίνησε από την παραλιακή πόλη του Διακοπτού, συνέχισε δίπλα στο ποτάμι, έφτιαξε γέφυρες, τρύπησε σήραγγες, έριξε "δόντια" και κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι τα Καλάβρυτα! Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Βουραϊκός ποταμός και ο Οδοντωτός πορεύονται μαζί!

Group 1o

Μετά από 30 - 40 λεπτά περίπου πάνω στον Οδοντωτό και αφού έχουμε μαγευτεί από τις συγκλονιστικές εικόνες της ανεπανάληπτης φύσης, έφτασε η ώρα να την εξερευνήσουμε κιόλας!

Θα αποβιβαστούμε στο σταθμό Μέγα Σπήλαιο στο χωριό Ζαχλωρού και από εκεί θα ξεκινήσουμε την πορεία μας πίσω προς το Διακοπτό! Μια πανέμορφη διαδρομή σε χαλίκι και δίπλα στις ράγες του Οδοντωτού, που εντυπωσιάζει κάθε περιπετειώδη ταξιδευτή – πεζοπόρο!

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι κατάβαση, ενώ η χρήση του πεζοπορικού εξοπλισμού, όπως περιγράφεται αναλυτικά παρακάτω, είναι υποχρεωτική.

Συγκεκριμένα:

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 – 4,5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

Group 2o

Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ολόκληρη τη διαδρομή του Οδοντωτού, από το Διακοπτό μέχρι τα μαγευτικά Καλάβρυτα!

Μία συγκλονιστική διαδρομή διάρκειας 1 ώρας και 15 περίπου λεπτών, που αποκαλύπτει στα μάτια των ταξιδευτών τις πιο καλά κρυμμένες ομορφιές του φαραγγιού του Βουραϊκού!

Και φυσικά η συνέχεια θα μας βρει στο ειδυλλιακό χειμερινό θέρετρο των Καλαβρύτων! Η πανέμορφη πλατεία Ελευθερίας - ή Χελμού -, ο κεντρικός λιθόστρωτος πεζόδρομος, τα ρουστίκ καφέ και εστιατόρια βρίσκονται εκεί για να τα ανακαλύψουμε τις χριστουγεννιάτικες μέρες!

Στα Καλάβρυτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο περίπου 2.30 - 3 ωρών, μέχρι να επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στο Διακοπτό.

Εκεί, θα συναντηθούμε και τα δύο group για να μεταβούμε όλοι μαζί με το λεωφορείο πίσω στο Ναύπλιο, όπου μετά από λίγη ανάπαυση, μας περιμένει η τελευταία μας λαμπερή νύχτα στη στολισμένη «Νάπολη της Ανατολής»!

4η μέρα

Τελευταία μας μέρα στο μαγευτικό Ναύπλιο και δε θέλουμε με τίποτα να πάει χαμένη!

Αφού κάνουμε check-out, το πρωινό μας περιλαμβάνει επίσκεψη στο εκπληκτικό φρούριο του Παλαμηδιού, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της οχυρωματικής αρχιτεκτονικής. Η κατασκευή του φρουρίου πραγματοποιήθηκε επί των ημερών του Βενετσιάνου Γενικού Προβλεπτή του Στόλου, Αυγουστίνου Σαγρέδου, από το 1711 έως το 1714.

Πάνω στο φρούριο θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς προμαχώνες, το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα και τις εντυπωσιακές δεξαμενές που ακόμη και σήμερα συλλέγουν το βρόχινο νερό του λόφου. Η είσοδος είναι 4 ευρώ / άτομο.

Η επίσκεψή μας στο κάστρο θα γίνει μέσω της γνωστής κλίμακας που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του, ανατολικά του προμαχώνα Γκριμάνι. Η παράδοση ήθελε την κλίμακα αυτή να έχει 999 σκαλοπάτια, γιατί το χιλιοστό το έριξε το άλογο του Κολοκοτρώνη. Στην πραγματικότητα έχει λίγα λιγότερα σκαλοπάτια και κατασκευάστηκε την εποχή του Όθωνα από καταδίκους, που ήταν φυλακισμένοι στο Παλαμήδι, υπό την επίβλεψη του βαυαρικού στρατού.

Εναλλακτικά για όσους το επιθυμούν θα προσεγγίσουμε το κάστρο με το πούλμαν μέσω αυτοκινητόδρομου που καταλήγει στην ανατολική του πύλη.

Εάν κάποιοι δεν επιθυμούν να επισκεφθούν το φρούριο του Παλαμηδιού, θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν 3-4 χιλ. κατά μήκος της ακτής.

Έχοντας χορτάσει πέρα ως πέρα την ονειρεμένη χριστουγεννιάτικη αύρα του Ναυπλίου, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το Βορρά!

Επόμενη στάση μας στο αγαπημένο Μέτσοβο! Χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια δασωμένη αγκαλιά κάτω από τον αυχένα της Κατάρας, το Μέτσοβο αποτελεί υπόδειγμα ορεινού οικισμού!

Εκεί στις ταβέρνες της πλατείας του, όπου οι σούβλες γυρίζουν από νωρίς φορτωμένες με κάθε λογής κρεατικά, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό!

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 21.00.

Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο

• Μονόκλινο δωμάτιο: 312€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (251,6€ + 60,4€)
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 260€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (209,7€ + 50,3€)
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 246€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (198,4€ + 47,6€)

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Διαμονή 3 διανυκτερεύσεων με πρωινό στo Hotel Elena 2*, https://hotel-elena.gr
• Εισιτήρια για τη μετακίνηση με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο
• Έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ 24%

Στο κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνεται Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης) σύμφωνα με το Άρθρο 53 του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ 94/Α/27-05-2016) - 0,5€/ΔΩΜΑΤΙΟ/ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ. Ο φόρος αυτός χρεώνεται στην τιμή δωματίου επιπλέον και εξοφλείται με ΜΕΤΡΗΤΑ απευθείας στο ξενοδοχείο.

Στο κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο φρούριο Παλαμηδιού - 4€/ΑΤΟΜΟ. Το αντίτιμο πληρώνεται στο ταμείο του κάστρου.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Απαραίτητα για την Εκδρομή

1. Ορειβατικά μποτάκια για τις πεζοπορίες σε Μαίναλο και Βουραϊκό
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, μάλλινη μπλούζα, μπουφάν, dri-fit ρούχα, ισοθερμικά, περιλαίμιο, σκούφος, γάντια κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Μικρό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τις πεζοπορίες
6. Νερό (για την πρώτη μέρα)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Ορειβατικές γκέτες για τις πεζοπορίες σε Μαίναλο και Βουραϊκό
11. Φακό κεφαλής

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!