Xtreme Greece: ανακαλύψτε δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Διήμερο Φώτων: Ξάνθη - Καβάλα

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
ξανθη-καβαλα green oliver
Green Oliver
Μέρος: Xanthi 671 00, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Η περιήγηση μας την πρώτη μέρα ξεκινάει από την παραμυθένια Ξάνθη, που με την Παλιά Πόλη της «μαγεύει» και ταξιδεύει τους επισκέπτες της σε μια άλλη εποχή! 

Μετά την επίσκεψή μας στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο θα χωριστούμε σε δύο group!

Group 1o 

Το γκρουπ των πεζοπόρων μας! 

Θα ακολουθήσουμε μονοπάτι μέχρι την κορυφή «Στ. Τσακίρης» ή πιο γνωστή ως «Αβγό» στα 665μ.

Θα ξεκινήσουμε από την Εκκλησιαστική σχολή της πόλης και θα κινηθούμε στην αρχή σε μονοπάτι μέσα σε πευκοδάσος. Αφού περάσουμε δύο ξέφωτα, θα αρχίσουμε να βλέπουμε την πόλη πίσω μας.

Συνεχίζοντας την ανάβασή μας, θα βγούμε στο «λαιμό», τη τελευταία δασωμένη ανηφόρα πριν πιάσουμε την κορυφή!

Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε διαφορετική διαδρομή από την πίσω μεριά της κορυφής και θα περάσουμε και από τον εγκαταλειμμένο οικισμό του Μακάριου.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απαιτεί ικανοποιητική φυσική κατάσταση. 

Συγκεκριμένα: 

• Συνολικό Μήκος Διαδρομής: 8 χιλ. 
• Υψομετρική Ανάβαση: 460 μ. 
• Συνολικός Χρόνος Πεζοπορίας: 3 ώρες 
• Βαθμός Δυσκολίας: 1+/2 
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (με τη συνοδεία γονέα)

Group 2o

Θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό «Σπίτι της Σκιάς» στην Παλιά Πόλη! Εκεί όπου το αόρατο γίνεται ορατό.. εκεί όπου θα δούμε νέες διαστάσεις να αποκαλύπτονται μέσα από το σχήμα, το χρώμα, την υφή, τη σιωπή, το θόρυβο, την απλότητα, την πολυπλοκότητα, τη φωτεινότητα.

Και στη συνέχεια θα περπατήσουμε το γοητευτικό «Μονοπάτι της Ζωής», για το οποίο περισσότερα από 50 άτομα, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, εργάστηκαν εθελοντικά για περίπου ένα χρόνο να το υλοποιήσουν.

Σύμφωνα με τον θρύλο, στην περιοχή αυτοκτόνησε μια γυναίκα, επειδή οι συνθήκες δεν της επέτρεψαν να είναι με τον αγαπημένο της!

Μια διαδρομή 20 περίπου λεπτών σε πλακόστρωτο δρομάκι, που καταλήγει σε ένα υπέροχο πέτρινο εκκλησάκι. Εικόνες απερίγραπτες, θρύλοι και παραδόσεις που σαγηνεύουν!

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απαιτεί βασική φυσική κατάσταση. 

Συγκεκριμένα: 

• Συνολικό Μήκος Διαδρομής: 2,5 χιλ. 
• Συνολικός Χρόνος Πεζοπορίας: 40 λεπτά 
• Βαθμός Δυσκολίας: 1 
• Κατάλληλο για παιδιά: 6+ (με τη συνοδεία γονέα)

Αφού και τα δύο group έχουμε ολοκληρώσει τις πεζοπορίες μας, θα συναντηθούμε για ένα απολαυστικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης! 

Check-in στις 19.30 περίπου στο 3* Ξενοδοχείο Νέστος. 

Όποιοι επιθυμούν να βγουν για να ένα βραδινό ποτό στη Ξάνθη, το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση 10 - 15 λεπτών από την κεντρική πλατεία.

2η μέρα

Θεοφάνεια και το ταξίδι γεμάτο νέες εμπειρίες συνεχίζεται! 

Αφού πάρουμε όλοι μαζί ένα καλό πρωινό, θα αναχωρήσουμε στις 09.00 με προορισμό τη Γαλάζια Πόλη, την πανέμορφη Καβάλα, εκεί όπου θα χωριστούμε σε δύο group!

Group 1o 

Οι αδιόρθωτοι, οι ακούραστοι, οι πεζοπόροι μας!

Θα περπατήσουμε ένα από τα σημαντικότερα μονοπάτια της Καβάλας, που συνδέει την πόλη, ξεκινώντας από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, με την Παλιά Καβάλα. Πρόκειται για το «Δρόμο του Νερού», που εντυπωσιάζει με την ομορφιά του και τη γρήγορη εναλλαγή εικόνων σε όλο το μήκος της διαδρομής του! 

Ενώ από εκεί, θα συνεχίσουμε ακολουθώντας και το μαγευτικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας!

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της, πέρα από τη μεγάλη αισθητική αξία της με τα πέτρινα γεφύρια και τα αμέτρητα νερά, συνάμα έχει μεγάλο πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον!

Η πορεία που θα ακολουθήσουμε ανήμερα των Φώτων απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. 

Συγκεκριμένα: 

• Συνολικό Μήκος Διαδρομής: 15 χιλ. 
• Υψομετρική Ανάβαση: 400 μ. 
• Συνολικός Χρόνος Πεζοπορίας: 5 ώρες 
• Βαθμός Δυσκολίας: 2 
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (με τη συνοδεία γονέα)

Group 2o

Θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη της Καβάλας, την Παναγία! Εκεί μας περιμένει μία βόλτα στην ιστορία και το χρόνο! Αφού ανηφορίσουμε στα γραφικά σοκάκια, θα ξεναγηθούμε στο εντυπωσιακό Ιμαρέτ!

Το Ιμαρέτ είναι ένα υπέροχο μνημείο, κλασικό δείγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής, που χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα από τον ιδρυτή της τελευταίας αιγυπτιακής δυναστείας, Μωχάμετ Άλη. Ο βαλής (κυβερνήτης) της Αιγύπτου θέλησε να ευεργετήσει τη γενέτειρά του με αυτό το φιλανθρωπικό ίδρυμα, που λειτούργησε ως μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο - οικοτροφείο και ως πτωχοκομείο για όλους τους απόρους της πόλης, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Σήμερα αποτελεί ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο, σημείο αναφοράς για την πόλη της Καβάλας.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε και στο «κονάκι» του Μωχάμετ Άλη, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σωζόμενα δείγματα οθωμανικής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα στην Ελλάδα, που σήμερα έχει ανακαινιστεί με πολλή φροντίδα και λειτουργεί ως μουσείο. 

Και από εκεί θα μεταβούμε με το πούλμαν στην Παλιά Καβάλα, όπου θα περπατήσουμε το περιβαλλοντικό μονοπάτι της μέσα σε φύση που συγκλονίζει! 

Πρόκειται για μία εκπληκτική διαδρομή που είναι βατή και απαιτεί βασική φυσική κατάσταση. 

Συγκεκριμένα: 

• Συνολικό Μήκος Διαδρομής: 3,5 χιλ. 
• Συνολικός Χρόνος Πεζοπορίας: 1 ώρα 
• Βαθμός Δυσκολίας: 1 
• Κατάλληλο για παιδιά: 6+ (με τη συνοδεία γονέα)

Αφού και τα δύο group έχουμε ολοκληρώσει τις πεζοπορίες μας, θα συναντηθούμε όλοι μαζί για να μεταβούμε με το πούλμαν στο κέντρο και την παραλία της Καβάλας για ένα χορταστικό γεύμα!

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη στις 20.00 - 21.00.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!