Xtreme Greece: ανακαλύψτε δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Green εξόρμηση Παλαιόχωρα - Χολομώντας

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎Green εξόρμηση Παλαιόχωρα - Χολομώντας
Green Oliver
Μέρος: Arnaia, Greece
Πάρε Οδηγίες
  • 13.01.2019 - 13.01.2019
  • 07:30 - 19:30
  • Χολομώντας, Αρναία, Χαλκιδική, Ελλάδα
  • 6977212892
  • facebook
  • Ιστοσελίδα
  • 17,5€/άτομο
Περιγραφή

Το 2019 ξεκινάει με πρώτη μονοήμερη εκδρομή στο στολίδι της ορεινής Χαλκιδικής, το μαγευτικό δάσος του Χολομώντα!

Η πεζοπορία μας είναι διάσχιση 12,5 χιλ. που ξεκινάει από την Παλαιόχωρα και ακολουθεί μια μακριά ράχη. Παρουσιάζει ιδιαίτερο περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον με τις πολλές εναλλαγές τοπίου και εικόνων σε μαγική φύση που συναρπάζουν κάθε πεζοπόρο - ταξιδευτή!
Σε σημείο της διαδρομής μάλιστα η θέα προς τον επιβλητικό Όλυμπο πραγματικά εντυπωσιάζει!

Η πορεία μας για 4 ώρες περίπου πραγματοποιείται σε μονοπάτι και δασικό δρόμο, ενώ λίγο πριν καταλήξει στον κεντρικό δρόμο Αρναίας – Ταξιάρχη, στρίβει αριστερά πάνω με τελικό προορισμό λίγα μέτρα μόλις πριν την κορυφή, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις του στρατού! 

Όσοι δεν επιθυμούν να προσεγγίσουν την κορυφή, θα ολοκληρώσουν την πεζοπορία τους στα 10,5 χιλ. λίγο πριν τον κεντρικό δρόμο.

Η πορεία που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή και προϋποθέτει μέτρια φυσική κατάσταση. 

Συγκεκριμένα: 

• Συνολικό Μήκος Διαδρομής: 12,5 χιλ. (διάσχιση)
• Εκκίνηση: 490 μέτρα 
• Μέγιστο Υψόμετρο: 1150 μέτρα
• Υψομετρική Διαφορά Ανάβασης: 1000 μέτρα
• Συνολικός Χρόνος Πεζοπορίας: 5 ώρες 
• Βαθμός Δυσκολίας: 2
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (με τη συνοδεία γονέα)

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα μεταβούμε στο φημισμένο για το φαγητό του χωριό του Αγίου Προδρόμου (προαιρετικά). 

ενικές Πληροφορίες.

Αναχώρηση στις 07.30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). 

Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 07.40 και στη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι).

Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στις 19.30.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• 3 ή 4 έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων)
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• ΦΠΑ 24%

Τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου του ποσού των 17,5 ευρώ / άτομο για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

 

Απαραίτητα για την Εξόρμηση

1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, μπουφάν, γιλέκο, ισοθερμικά, fleece, μάλλινη μπλούζα, σκούφο, γάντια, περιλαίμια/μαντήλια κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε 1-2 ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Αδιάβροχο, κάλτσες και αλλαξιά ρούχων
5. Ορειβατικό σακίδιο με κάλυμμα για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ 
8. Χαρτομάντιλα
9. Ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

Λογαριασμοί Κατάθεσης

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας. 

Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!