Xtreme Greece: ανακαλύψτε δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Καθαρά Δευτέρα: Λίμνη Πλαστήρα και Ελάτη

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Καθαρά Δευτέρα Λίμνη Πλαστήρα και Ελάτη green oliver
Green Oliver
Μέρος: Karditsa, Greece
Πάρε Οδηγίες
  • 09.03.2019 - 11.03.2019
  • 07:00 - 21:00
  • Λίμνη Πλαστήρα, Πλαστήρας, Ελλάδα
  • 6977212892
  • facebook
  • Ιστοσελίδα
  • 145 -167€/άτομο
Περιγραφή

Για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας επιλέγουμε τη μαγική Λίμνη Πλαστήρα, γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία», έναν ειδυλλιακό προορισμό ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς, ενώ επισκεπτόμαστε και τη κοσμοπολίτισσα «νύμφη» της Θεσσαλίας, τη γοητευτική Ελάτη! 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα

Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 09/03 στις 07.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 07.10 και στο φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).

Το ταξίδι μας για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας έχει ξεκινήσει! Πρώτη σύντομη στάση για καφέ και σνακ στα πανέμορφα Τρίκαλα, που διασχίζονται από τον ποταμό Λιθαίο! Η πόλη - στολίδι της Θεσσαλίας, που με την ταχεία ανάπτυξής δείχνει το δρόμο της προόδου σε όλη τη χώρα και δε σταματάει να μας εκπλήσσει ευχάριστα! 

Από εκεί θα συνεχίσουμε λίγο ακόμα νοτιότερα για να βρεθούμε σε μία ώρα περίπου στην παραδεισένια Λίμνη Πλαστήρα! Όπου, αφού πρώτα επισκεφθούμε την επιβλητική και ογκώδη σαν κάστρο Ιερά Μονή Κορώνης, θα ξεκινήσουμε μία ήπια πεζοπορία για την πρώτη ημέρα μας! 

Θα περάσουμε από τη θέση Τσαρδάκι, που βρίσκεται ακριβώς στην όχθη της Λίμνης Πλαστήρα, όπου θα βγούμε μοναδικές φωτογραφίες με απίστευτη θέα, θα διασχίσουμε πανέμορφα δάση καστανιάς και βελανιδιάς, μέχρι τελικά να καταλήξουμε στο χωριό Μοσχάτο!

• Μήκος Διαδρομής: 5 χιλ. 
• Χρόνος Πεζοπορίας: 2 ώρες 
• Βαθμός Δυσκολίας: 1+

Από εκεί θα μεταβούμε στα Καλύβια Πεζούλας για check-in στο ξενοδοχείο και το ξενώνα μας! Αφού ξεκουραστούμε και τακτοποιηθούμε για 1-2 ώρες, στη συνέχεια μας περιμένει απολαυστικό φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής, που θα συμπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη μέρα μας στη Λίμνη Πλαστήρα!

2η μέρα

Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με πρώτο προορισμό μας τον Καταρράκτη Ανθοχωρίου! Ένα από τα πιο μαγικά αξιοθέατα της Λίμνης Πλαστήρα, που επιβάλλεται να επισκεφθούμε! Θα συναντήσουμε πρώτα τον πρόσφατα ανακαινισμένο νερόμυλο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι μέσα σε οργιώδη βλάστηση και άφθονα νερά μέχρι να καταλήξουμε στον απαράμιλλης ομορφιάς Καταρράκτη Ανθοχωρίου!

• Μήκος Διαδρομής: 3 χιλ. 
• Χρόνος Πεζοπορίας: 1 ώρα 
• Βαθμός Δυσκολίας: 1

Ότι πρέπει για ένα εντυπωσιακό πρωινό ξύπνημα, που θα μας ετοιμάσει για τη συναρπαστική συνέχεια όπου έχουμε δύο επιλογές! 

Group 1o

Από το Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα θα ακολουθήσουμε μονοπάτι μέσα σε εκπληκτικό ελατοδάσος που ανεβαίνει στη Ράχη Καραγιάννη, περνάει την Αγία Παρασκευή και φτάνει μέχρι το καταφύγιο Αγράφων στη θέση Καραμανώλη σε υψόμετρο 1536 μ.! Μια εντυπωσιακή ανάβαση μέσα σε εκπληκτική φύση, που θα ανταμείψει επάξια κάθε φιλόδοξο πεζοπόρο! Θα επιστρέψουμε ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω με θέα απέναντι μας τη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα!

• Μήκος Διαδρομής: 11 χιλ. 
• Χρόνος Πεζοπορίας: 5 ώρες 
• Βαθμός Δυσκολίας: 2

Group 2o

Από το εκπαιδευτικό δάσος Μπελοκομίτη, που προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000 και καλύπτει μία έκταση 5688 στρεμμάτων, θα περπατήσουμε μέχρι το Παρατηρητήριο! Μία πανέμορφη και εύκολη διαδρομή, που καταλήγει σε σημείο με μαγική θέα της Λίμνης Πλαστήρα, που πραγματικά κόβει την ανάσα! Από τη μια η υδάτινη επιφάνεια της λίμνης με τα φιόρδ και το κατάφυτο νησάκι της και από την άλλη οι επιβλητικές κορυφές των Aγράφων!

• Μήκος Διαδρομής: 5 χιλ. 
• Χρόνος Πεζοπορίας: 2 ώρες 
• Βαθμός Δυσκολίας: 1+

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Νεοχώρι, όπου εντυπωσιάζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τοιχογραφίες του 16ου και του 17ου αιώνα! Εκεί θα έχουμε χρόνο για σνακ και καφέ μέχρι να επιστρέψει το 1ο group.

Αφού και τα δύο group έχουμε ολοκληρώσει τις πεζοπορίες μας, θα επιστρέψουμε στα Καλύβια Πεζούλας στο ξενοδοχείο και το ξενώνα μας για ξεκούραση 1-2 ώρες. 

Και με την όρεξη να έχει ανοίξει για τα καλά, θα συναντηθούμε για το δεύτερο βραδινό γεύμα μας στη Λίμνη Πλαστήρα μετά από μία μέρα γεμάτη νέες εμπειρίες και στιγμές ζωής! 

3η μέρα

Η περιήγησή μας συνεχίζεται και τώρα έφτασε η ώρα της ξακουστής Ελάτης! Αφού πάρουμε το πρωινό μας, επιβιβαζόμαστε νωρίς στο πούλμαν με προορισμό μας ανήμερα Καθαρά Δευτέρας την κοσμοπολίτισσα «νύμφη» της Θεσσαλίας! 

Μετά από μία ώρα περίπου θα φτάσουμε στο πανέμορφο γραφικό χωριό, όπου ανάλογα με τις επιθυμίες μας θα χωριστούμε σε 2 group!

1ο Group

Οι πεζοπόροι της Καθάρα Δευτέρας! Θα περπατήσουμε στο όρος Κόζιακας, ξεκινώντας μέσα από το χωριό της Ελάτης, κινούμενοι προς τον Κόκκινο Βράχο! Και από εκεί θα συνεχίσουμε μέσα σε δάσος με πυκνή βλάστηση και εντυπωσιακά ξέφωτα μέχρι την περίφημη Σπηλιά του Μπέη στα 1220μ. υψόμετρο σε μία ιδιαίτερη γεωλογικά περιοχή! 

• Μήκος Διαδρομής: 12 χιλ. 
• Χρόνος Πεζοπορίας: 4.30 ώρες 
• Βαθμός Δυσκολίας: 2

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στην Ελάτη.

2ο Group

Για όσους δεν επιθυμούν να περπατήσουν πολλές ώρες παρά να απολαύσουν την ημέρα τους στη γραφική Ελάτη, αφού περιηγηθούμε για λίγο στα στενά του γοητευτικού χωριού, θα πεζοπορήσουμε μέχρι τον Κόκκινο Βράχο! 

• Μήκος Διαδρομής: 3,5 χιλ. 
• Χρόνος Πεζοπορίας: 1.30 ώρες 
• Βαθμός Δυσκολίας: 1

Στη συνέχεια θα έχουμε άφθονο ελεύθερο χρόνο για καφέ, βόλτες και φαγητό στην όμορφη Ελάτη! 

Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 21.00.

Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 167€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (134,68€ + 32,32€)
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 155€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (125€ + 30€)
• Τετράκλινο δωμάτιο/άτομο: 145€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (116,94€ + 28,06€)

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• Διαμονή 2 ημερών με πρωινό στο Ξενοδοχείο και το Ξενώνα «Οδυσσέας»
https://www.odysseashotel.com/ http://guesthouse.odysseashotel.com/ 
• 3 έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver 
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ 24%

Στο κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνεται Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης) σύμφωνα με το Άρθρο 53 του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ 94/Α/27-05-2016) 0,5€/ΔΩΜΑΤΙΟ/ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ. Ο φόρος αυτός χρεώνεται στην τιμή δωματίου επιπλέον και εξοφλείται με ΜΕΤΡΗΤΑ απευθείας στο ξενοδοχείο.

Προαιρετικά: Ταξιδιωτική ασφάλιση από την Allianz με έξτρα κόστος 4 ευρώ / άτομο. Για λεπτομερή περιγραφή της ασφάλισης ζητήστε μας αναλυτικές πληροφορίες στο info@greenoliver.gr.

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr, με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή τηλεφωνικώς στο 6977 212892, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 30% του συνολικού ποσού τις επόμενες 3 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται. 

Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 20 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. 

Λογαριασμοί Κατάθεσης

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας. 

Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 30%.

Απαραίτητα για την Εκδρομή

1. Ορειβατικά παπούτσια 
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, μάλλινη μπλούζα, μπουφάν, ισοθερμικά κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Μικρό ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. 1,5 lt νερό (για την πρώτη μέρα) 
7. Σνακ για τις πεζοπορίες (σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ) 
8. Χαρτομάντιλα
9. Σκούφος, γάντια, περιλαίμια/μαντήλια/κασκόλ
10. Είδη προσωπικής υγιεινής
11. Ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 20 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Επιστροφή 70% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 30%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 12 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας. 

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!