Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Πεζοπορία στο Πάικο & Yoga στο δάσος

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎ Πεζοπορία στο Πάικο και yoga στο δάσος
Green Oliver
Μέρος: Goumenissa, Greece
Πάρε Οδηγίες
  • 29.09.2019 - 29.09.2019
  • 08:00 - 20:00
  • Πάϊκο Όρος, Γουμένισσα, Ελλάδα
  • 6977212892
  • facebook
  • Ιστοσελίδα
  • 18-21,5€/άτομο
Περιγραφή

Μία μονοήμερη εκδρομή από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στο όρος Πάικο, που περιλαμβάνει:

Group 1o: Πεζοπορία 11 χιλ. και εξερεύνηση στο καταπράσινο δάσος που ξεχειλίζει από τρεχούμενα νερά!
Group 2o: Πεζοπορία 6,5 χιλ. δίπλα σε ποταμάκι και μάθημα yoga στην καρδιά της φύσης!

Πάικο

Το όρος Πάικο σχηματίζεται στην καρδιά της Μακεδονίας στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς. Το όνομά του προέρχεται από το σλαβικό "pajak" που σημαίνει αράχνη και του ταιριάζει απόλυτα, γιατί απλώνεται με τους χαμηλούς λόφους του σε μια μεγάλη έκταση και θυμίζει ιστό αράχνης!

Το δάσος του είναι κατάφυτο με οξιές, ενώ αποτελεί και το μεγαλύτερο δάσος καστανιάς της Ελλάδας! Περισσότερες από 250 οικογένειες της περιοχής, που έχουν ως δεύτερο επάγγελμά τους το κάστανο, παράγουν ετησίως μέχρι και 600 τόνους!

Η υψηλότερη κορυφή του όρους είναι η Γκόλα-Τσούκα σε υψόμετρο 1650μ. και έχει πάρει το όνομα της από το σλαβικό "gola" που σημαίνει γυμνή, μιας και στην κορυφή δεν υπάρχουν καθόλου δέντρα.

Πληροφορίες Εκδρομής

Group 1o

Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο μετά το χωριό τα γραφικής Καστανερής από δασική περιοχή σε υψόμετρο 1100 μέτρων περίπου. Στην αρχή η διαδρομή είναι κατηφορική και διασχίζει εντυπωσιακές πλαγιές, όπου η δύναμη της φύσης πραγματικά εντυπωσιάζει! Προσεγγίζει ρεματάκι σε υψόμετρο 760 μέτρων περίπου και το προσπερνάει πάνω από ξύλινη γέφυρα.

Από το σημείο αυτό αρχίζει η πραγματική εξερεύνηση και το trekking! Η διαδρομή γίνεται ανηφορική και για τα επόμενα 3 χιλ. κινείται μέσα σε πυκνή βλάστηση ανακαλύπτοντας τις άγνωστες ομορφιές του Πάικου! Φτάνει μέχρι και τα 1280 μέτρα, όπου μπαίνει για λίγο σε δασικό αλλά ωστόσο απροσπέλαστο δρόμο, που ανταμείβει με την ομορφιά του την ανάβασή μας.

Μέχρι τελικά να ξαναμπούμε σε πυκνό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει στην καρδιά του ρέματος! Το μονοπάτι γίνεται ξανά θεαματικό και διασχίζει αλλεπάλληλα τον ποταμό πάνω από γραφικές ξύλινες γέφυρες μέχρι να καταλήξει σε πανέμορφη δασική περιοχή.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απαιτεί ικανοποιητική φυσική κατάσταση και απευθύνεται αυστηρά σε πεζοπόρους - εξερευνητές!

Συγκεκριμένα:

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)

Group 2o

Το Group των yogis θα ξεκινήσει την πεζοπορία πάλι από τα 1100 μέτρα περίπου, αλλά από παρατηρητήριο με εξαιρετική θέα προς το φαράγγι του Στραβοποτάμου!

Το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε στο ξεκίνημά του είναι κατηφορικό για τα πρώτα 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια γίνεται πραγματικά μαγικό και περνάει το ρέμα οκτώ φορές πάνω από ξύλινες γέφυρες που κατασκεύασε το Δασαρχείο Γουμένισσας, ενώ σε ένα σημείο του θα χρειαστεί να το διασχίσουμε κιόλας (θα χρειαστεί μικρή πετσέτα για τα πόδια)!

Κινείται μέσα σε γοητευτική και καταπράσινη φύση με το μεγαλείο του υγρού στοιχείου να πλημμυρίζει μέχρι να καταλήξει τελικά σε δασική περιοχή!

Εκεί στην ειδυλλιακή περιοχή θα πραγματοποιηθεί το μάθημα hatha yoga! Εκεί θα απελευθερώσουμε το πνεύμα μας στην αγκαλιά της φύσης, που θα γίνει ένα με την πνοή του βουνού!

Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν yoga, αλλά θα προτιμούσαν να ακολουθήσουν τη μικρότερη πεζοπορία του 2ου Group, θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην όμορφη δασική περιοχή με τα άφθονα τρεχούμενα νερά.

Και έχοντας ολοκληρώσει το μάθημα yoga, θα δροσίσουμε για λίγο τα πόδια μας στις όχθες του ποταμού, προτού ξεκινήσουμε την επιστροφή μας από το ίδιο μονοπάτι για να χορτάσουμε κάθε σταγόνα δροσιάς του φύσης!

Η πεζοπορία που θα κάνουμε είναι βατή και απευθύνεται στους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση, ενώ το μάθημα hatha yoga προσαρμόζεται αναλόγως και απευθύνεται και σε αρχάριους.

Συγκεκριμένα:

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)

Στη συνέχεια και αφού και τα δύο group έχουμε ολοκληρώσει τις πεζοπορίες και τις δραστηριότητές μας, θα συναντηθούμε για να μεταβούμε σε γραφικό χωριό για φαγητό (προαιρετικά).

Γενικές Πληροφορίες

Αναχώρηση στις 08.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).

Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 08.10 στο φανάρι στο ύψος του One Salonica.

Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο στις 20.00.

Πληροφορίες Συμμετοχής

Μόνο Πεζοπορία: 18 ευρώ / άτομο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%
Πεζοπορία & Yoga: 21,5 ευρώ / άτομο συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και στρωματάκι yoga

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• ΦΠΑ 24%

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν πρώτα την εγγραφή τους στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver, με e-mail στο info@greenoliver.gr ή τηλεφωνικώς στο 6977 212892, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.

Τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου ολόκληρου του ποσού για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.

Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

Λογαριασμοί Κατάθεσης

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128
IBAN Alpha: GR49 0140 7270 7270 0200 2001 952

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.

Απαραίτητα για την Εκδρομή

1. Ορειβατικά ή καλά αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, ζακέτα, γιλέκο, t-shirt, dri-fit ρούχα, αντιανεμικό κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά 1-2 ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Αδιάβροχο, κάλτσες και αλλαξιά ρούχων
5. Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου
6. Μικρή πετσέτα (απαραιτήτως, γιατί θα χρειαστεί να διασχίσουμε μικρό ρεματάκι)
7. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά αντικείμενα
8. Νερό 1,5 lt
9. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
10. Χαρτομάντιλα

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!