Xtreme Greece: ανακαλύψτε δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Πεζοπορικές Εκδρομές Θεσσαλονίκη

Οργανωτής: Run Hike
Προσθήκη στα Αγαπημένα
RUN HIKE πεζοπορια hiking θεσσαλονικη thessaloniki.png3
RUN HIKE πεζοπορια hiking θεσσαλονικη thessaloniki.jpg1
RUN HIKE πεζοπορια hiking θεσσαλονικη thessaloniki.jpg2
RUN HIKE πεζοπορια hiking θεσσαλονικη thessaloniki
RUN HIKE πεζοπορια hiking θεσσαλονικη thessaloniki.jpg4
RUN HIKE πεζοπορια hiking θεσσαλονικη thessaloniki.jpg5
RUN HIKE πεζοπορια hiking θεσσαλονικη thessaloniki.jpg6
RUN HIKE πεζοπορια hiking θεσσαλονικη thessaloniki.jpg7
Run Hike
Μέρος: Thessaloniki, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Η RUN HIKE δημιουργήθηκε για να προσφέρει υπηρεσίες εναλλακτικού αθλοτουρισμού με γνώμονα τον επαγγελματισμό, την ασφάλεια και την υπευθυνότητα.
Ανακαλύψτε τις ομορφιές της πόλης μας, τόσο στο ιστορικό της κέντρο, όσο και στα μονοπάτια της φύσης της, σε θάλασσα, δάσος και βουνό. Δώστε τον ρυθμό και απολαύστε τρέχοντας ή πεζοπορώντας, την μοναδική ομορφιά της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, μέσα από περιηγήσεις μικρές και μεγάλες, εύκολες, μέτριες και δύσκολες, για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα.

Συνιστώμενος Εξοπλισμός

 • Κατάλληλα και άνετα παπούτσια
 • Δεύτερα στεγνά ρούχα
 • 500ml νερό
 • Καλή διάθεση

Παροχές

 • 500ml νερό
 • 1 μπάρα ενέργειας/παστέλι/ενεργειακή γέλη
 • Ηλεκτρολύτες
 • Μπατόν
 • Σακίδιο/Ζώνη
 • Φωτογραφίες
 • GPS session
 • Παραλαβή και παράδοση από τον χώρο σας


ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
Φίλιππος:
Σε αυτήν την διαδρομή, διανύεται σε 7χλμ. το πολυσύχναστο, τουριστικό, εμπορικό, ιστορικό και μοναδικό κέντρο της Θεσσαλονίκης . Ξεκινά και καταλήγει στον Λευκό Πύργο και ακολουθεί την εξής διαδρομή : Λιμάνι, Λαδάδικα, Βαλαωρίτου, ούζο Μέλαθρον, Καπάνι, πλατεία Αριστοτέλους, πλατεία Άθωνος, Αγία Σοφία, ανάκτορο Γαλερίου, Καμάρα, Ροτόντα, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, πάρκο Ξαρχάκου. Μια υπερπλήρης τουριστική περιήγηση στο αεικίνητο κέντρο της πόλης μας.

Πόσειδων:
Με σημείο έναρξης τον Λευκό Πύργο κινείται στην Νέα Παραλία, στο ανατολικό κομμάτι της ακτογραμμής της Θεσσαλονίκης μέχρι και την Νέα Κρήνη, συνολικού μήκους 16.5χλμ. Εκ των πραγμάτων, το μήκος της την κάνει αρκετά δύσκολη. Νιώστε την αύρα του Θερμαϊκού και θαυμάστε την πόλη μέσα από μία μοναδική περιήγηση που κινείται σε όλο το μήκος της δίπλα στην θάλασσα.

Ηρακλής:
Η πιο απαιτητική διαδρομή όλων η οποία βρίσκεται στην περιοχή των Ελαιώνων Πυλαίας. Συνίσταται για δρομείς – πεζοπόρους με εμπειρία σε μεγάλες διαδρομές με αρκετά μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Το μήκος της δε είναι 16.5χλμ. και 690μ. συνολικής ανόδου. Το 60 % αυτής είναι σηματοδοτημένο μονοπάτι και το υπόλοιπο 40 % δασικός δρόμος.

Ερμής:
Μια ιδιαίτερη διαδρομή, με ιστορικό ενδιαφέρον. Ξεκινά από την περιοχή Πλατανάκια Πανοράματος, διασχίζει το μονοπάτι του ρέματος του βαθυλλακου και καταλήγει στις Γαλλικές πηγές οι οποίες οικοδομήθηκαν το 1917 από την Γαλλική στρατιά ανατολής. Τα πρώτα 500 μέτρα έχουν έντονη κλίση αλλά το υπόλοιπο κομμάτι είναι ομαλό μονοπάτι στην άκρη του φαραγγιού. Καταρράκτες, σπηλιές, και εκατοντάχρονα οικοδομήματα αναμιγνύονται με την φύση. Το μήκος της είναι 5 χλμ. και 135μ. συνολικής ανόδου.

Αριστοτέλης:
Η διαδρομή αυτή είναι μέτριας δυσκολίας μήκους 7.5χλμ. και 220 μ. συνολικής ανόδου. Αφετηρία είναι ο Λευκός Πύργος και κινείται στον κέντρο της πόλης και στην μοναδικής ομορφιάς ιστορική και γραφική Άνω Πόλη. Η θέα της πόλης από το ψηλότερο σημείο της, το Γεντί Κουλέ στα 220μ. υψόμετρο είναι απλά φαντασμαγορική . Κατά την διάρκεια της περιήγησης η ακολουθία των σημείων ενδιαφέροντος είναι η εξής : Λευκός Πύργος, ανάκτορο Γαλερίου, Καμάρα, Ροτόντα, Ανατολικά Τείχη, Πύργος Τριγωνίου, Γεντί Κουλέ, Πορτάρα, Άνω Πόλη, Άγιος Δημήτριος, Ρωμαϊκή Αγορά, πλατεία Αριστοτέλους, Παραλία.Απόλλων:
Βρίσκεται ακριβώς διπλά στο Πανόραμα και κινείται κυρίως σε δασικό δρόμο με μια μικρή εναλλαγή 500 μέτρων οριοθετημένου μονοπατιού. Το μήκος της είναι 5.5χλμ, η συνολική θετική υψομετρική διαφορά είναι 190μ. και το υψόμετρο κυμαίνεται από 240μ. έως 300μ.

Αλέξανδρος:
Με αφετηρία τον Λευκό Πύργο η διαδρομή κινείται στο μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο πάρκο της πόλης, το πάρκο της Νέας Παραλίας. Διέρχεται από το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συνεχίζει την πορεία της μέσα από τα 13 διαδοχικά μικρότερα θεματικά πάρκα, σε σύνολο διαδρομής 8 χλμ. Αφουγκραστείτε την αύρα της θάλασσας σαν γνήσιοι Θεσσαλονικείς απολαμβάνοντας μία εύκολη διαδρομή με πολλά σημεία ενδιαφέροντος.

Ήφαιστος:
Το μεγαλύτερο σε μήκος μονοπάτι του περαστικού δάσους του Σειχ Σου, 8 χιλιομέτρων. Η συνολική άνοδος της διαδρομής αυτής είναι 385μ. γεγονός το οποίο την καθιστά αρκετά δύσκολη. Βέβαια, οι εικόνες της φύσης και η θέα της πόλης αποζημιώνουν τον ενδεχόμενο κόπο.

Ζεύς:
Στο πανέμορφο και πασίγνωστο βουνό του Χορτιάτη συναντάται αυτή η εύκολη διαδρομή με μήκος 6.5 χλμ. και 90μ. συνολικής ανόδου. Διασχίζει τον δασικό δρόμο που ξεκινά από τις κεραίες και σε αρκετά σημεία, καιρού επιτρέποντος, έχει ως θέα την πόλη της Θεσσαλονίκης και την λίμνη του Αγίου Βασιλείου, καθώς επίσης περνά από το καταφύγιο του Σ.Ε.Ο. το οποίο είναι ανοιχτό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Το υψόμετρο κυμαίνεται από 880μ. έως 970μ.

Άλλες δραστηριότητες επιχείρησης
Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!