Xtreme Greece: ανακαλύψτε δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Παρανέστι & Rafting

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎Τριήμερο 25ης Μαρτίου Παρανέστι & Rafting
Green Oliver
Μέρος: Paranesti 660 35, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Το γραφικό Παρανέστι είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά χωριά του Νομού Δράμας,
που φημίζεται για την απαράμιλλης ομορφιάς παρθένα φύση του και τις υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει σε φυσιολάτρες ταξιδευτές.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα

Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 23/03 στις 07.30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 07.40 και στο φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).

Το συναρπαστικό ταξίδι μας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου έχει ξεκινήσει και οδεύουμε ολοταχώς για το Παρανέστι! Μόλις φτάσουμε στο παραδοσιακό χωριό, μας περιμένει μία συναρπαστική πεζοπορία για την πρώτη μέρα μας!

Θα περπατήσουμε μία εκπληκτική διαδρομή που χρησιμοποιείται στη διοργάνωση του Vergin Forest Trail! Μία πανέμορφη κυκλική διαδρομή που κινείται αριστερόστροφα γύρω από το βουνό φτάνοντας πρώτα στην εκκλησία του ακατοίκητου οικισμού Βουνοπλαγιάς, ενώ στη συνέχεια κινείται νοτιοδυτικά κατά μήκος του εντυπωσιακού Αρκουδορέματος, που περιμένει να μας μαγέψει!

Πρόκειται για μία διαδρομή που ξεκινάει περίπου από υψόμετρο 200 μέτρων, φτάνει μέχρι τα 620 μέτρα και στη συνέχεια κατηφορίζει μέχρι να αρχίσει να κινείται παράλληλα με το ρέμα!

• Μήκος Διαδρομής: 11,5 χιλ.
• Χρόνος Πεζοπορίας: 4.30 ώρες
• Βαθμός Δυσκολίας: 2

Εάν υπάρχει ενδιαφέρον για μία πολύ εύκολη πεζοπορία, θα γίνει και 2ο group που θα ακολουθήσει διαδρομή δίπλα στο Αρκουδόρεμα με ελάχιστες κλίσεις.

• Μήκος Διαδρομής: 4 χιλ.
• Χρόνος Πεζοπορίας: 1.30 ώρες
• Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα μοιραστούμε στα δύο ξενοδοχεία μας, όπου θα έχουμε χρόνο 1-2 ώρες για ξεκούραση. Στη συνέχεια μας θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για ένα χορταστικό γεύμα στο χωριό!

2η μέρα

Η ζωή είναι στιγμές και τις στιγμές τις φτιάχνουμε οι ίδιοι! Η 2η μέρα αναμένεται έντονη γεμάτη δράση και όχι μόνο!

Θα μεταβούμε στο Φράγμα Πλατανόβρυσης, όπου θα κάνουμε rafting! Μία εντυπωσιακή διαδρομή 2 ωρών περίπου, που δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία και προβλέπεται να είναι συναρπαστική! Για όσους το προτιμούν, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουν το canoe-kayak για ακόμη περισσότερη αδρεναλίνη! Ειδική τιμή ανά άτομο για rafting ή canoe-kayak στα 20 μόλις ευρώ! Η πληρωμή θα γίνεται απευθείας εκεί στη συνεργαζόμενη εταιρεία.

Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να κάνουν rafting ή canoe-kayak, θα δημιουργηθεί group πεζοπορίας που θα ακολουθήσει όμορφη διαδρομή δίπλα στο ρέμα, αφού πρώτα επισκεφθεί εντυπωσιακούς καταρράκτες!

• Μήκος Διαδρομής: 6 χιλ.
• Χρόνος Πεζοπορίας: 2 ώρες
• Βαθμός Δυσκολίας: 1

Στο τέλος, οι συμμετέχοντες αυτού του group θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στην τοξοβολία, την αναρρίχηση σε τεχνητό τοίχο και flying fox! Το κόστος ανά άτομο για τις τρεις δραστηριότητες ανέρχεται στα 10 ευρώ. Η πληρωμή θα γίνεται απευθείας εκεί στη συνεργαζόμενη εταιρεία.

Την ίδια ημέρα θα επισκεφθούμε και το οινοποιείο «Κτήμα Γέννημα Ψυχής» της οικογένειας Μανωλεσάκη! Εκεί θα ξεναγηθούμε, θα γνωρίσουμε τη διαδικασία της οινοποίησης και θα συμμετέχουμε σε γευσιγνωσία κρασιών!

Το απόγευμα κατά τις 19.30 θα βρεθούμε και πάλι για ένα απολαυστικό γεύμα με χορό!

3η μέρα

Αφού πάρουμε ένα δυναμωτικό πρωινό, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό μας το χωριό Λειβαδίτη! Εκεί θα ακολουθήσουμε μια πανέμορφη κυκλική διαδρομή, που θα μας αφήσει έκπληκτους με την ομορφιά της και τον εντυπωσιακό καταρράκτη του Λειβαδίτη! Σε όλη την πορεία μας θα αισθανόμαστε ότι είμαστε μέσα στην καρδιά της παρθένας φύσης, ότι πραγματικά αναπνέουμε μαζί της!

Πρόκειται για μία διαδρομή που ξεκινάει περίπου από υψόμετρο 1250 μέτρων, κατεβαίνει στα 880 μέτρα μέχρι να ανηφορίσει πάλι γλυκά στο ίδιο σημείο.

• Μήκος Διαδρομής: 12 χιλ.
• Χρόνος Πεζοπορίας: 4.30 ώρες
• Βαθμός Δυσκολίας: 2

Εάν υπάρχει ενδιαφέρον για μία εύκολη πεζοπορία με ελάχιστες κλίσεις, θα γίνει και 2ο group που θα ακολουθήσει διαδρομή μέχρι τη φάρμα του Δημόκριτου και της Εύας. Ένα ζευγάρι που απαρνήθηκε τον πολιτισμό και αποφάσισε να γίνει ένα με τη φύση και να ζήσει χωρίς τις ευκολίες του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου για θέρμανση!

• Μήκος Διαδρομής: 4,5 χιλ.
• Χρόνος Πεζοπορίας: 1.30 ώρες
• Βαθμός Δυσκολίας: 1

Και με την όρεξη να έχει απογειωθεί, θα μεταβούμε στη Δράμα, όπου θα απολαύσουμε ένα μεσημεριανό γεύμα στο κέντρο της πόλης που θα μας ανταμείψει επάξια!

Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 21.00.

Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο

• Μονόκλινο δωμάτιο: 175€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (141,13€ + 33,87€)
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 144€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (116,13€ + 28,87€)
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 130€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (104,80€ + 25,20€)

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες επισκέψεις και επιστροφή
• Διαμονή 2 ημερών με πρωινό στα ξενοδοχεία 3* «Philoxenia» και «Nessos»
http://www.philoxeniadrama.gr , http://www.hotelnessos.gr
• Ξενάγηση και γευστικές δοκιμές κρασιών στο οινοποιείο «Κτήμα Γέννημα Ψυχής» της οικογένειας Μανωλεσάκη
• 3 έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ 24%

Στο κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνεται Φόρος Διαμονής (Τέλος Διανυκτέρευσης) σύμφωνα με το Άρθρο 53 του Ν. 4389/2016 (ΦΕΚ 94/Α/27-05-2016) 1,5€/ΔΩΜΑΤΙΟ/ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ. Ο φόρος αυτός χρεώνεται στην τιμή δωματίου επιπλέον και εξοφλείται με ΜΕΤΡΗΤΑ απευθείας στο ξενοδοχείο.

Προαιρετικά: Ταξιδιωτική ασφάλιση από την Allianz με έξτρα κόστος 4 ευρώ / άτομο. Για λεπτομερή περιγραφή της ασφάλισης ζητήστε μας αναλυτικές πληροφορίες στο info@greenoliver.gr.

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 30% του συνολικού ποσού τις επόμενες 3 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται.

Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 20 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.

Λογαριασμοί Κατάθεσης

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 30%.

Απαραίτητα για την Εκδρομή

1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, μάλλινη μπλούζα, μπουφάν, ισοθερμικά κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Μικρό ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. 1,5 lt νερό (για την πρώτη μέρα)
7. Σνακ για τις πεζοπορίες (σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ)
8. Χαρτομάντιλα
9. Σκούφος, γάντια, περιλαίμια/μαντήλια/κασκόλ
10. Είδη προσωπικής υγιεινής
11. Ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)
12. Μαγιό, πετσέτα

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 20 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Επιστροφή 70% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 30%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 12 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!