Xtreme Greece: ανακαλύψτε δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Τριήμερο στις Κορυφές του Ολύμπου

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎Τριήμερο στις Κορυφές του Ολύμπου
Green Oliver
Μέρος: Olympos 402 00, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Ένα ορειβατικό 3ήμερο στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου! Μία μοναδική εμπειρία από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver, που απευθύνεται στους επίδοξους κατακτητές των κορυφών και τους λάτρεις των αναβάσεων στο σπίτι των Θεών!

Όλυμπος

Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα

Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 19/07 στις 08.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 08.10 στο φανάρι στο ύψος του One Salonica.

Το ταξίδι μας προς τον επιβλητικό Όλυμπο, ένα από τα πλέον φημισμένα βουνά, έχει ήδη ξεκινήσει! Εκεί που η έντονη γοητεία της φύσης και η μυθοπλασία του βουνού σε ταξιδεύουν σε άλλη διάσταση!

Πρώτη στάση μας στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου! Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τη γεωλογική εξέλιξη του Ολύμπου, το κλίμα και τις ζώνες βλάστησής του, τα φυτά και τα ζώα του δρυμού, καθώς και για τις πιο δημοφιλείς αναβάσεις στο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας!

Στη συνέχεια θα μεταβούμε με το πούλμαν λίγα χιλιόμετρα παραπάνω για να ξεκινήσουμε τη συναρπαστική ανάβασή μας!

Τα Πριόνια, τα οποία βρίσκονται σε υψόμετρο 1100μ. και σε απόσταση περίπου 18 χιλ. από το Λιτόχωρο, θα είναι το σημείο εκκίνησής μας!

Από εκεί θα ακολουθήσουμε ένα από το πιο πολυσύχναστα ορειβατικά μονοπάτια του Ολύμπου, που είναι τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4, με προορισμό μας το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» σε υψόμετρο περίπου 2100μ.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής που θα ακολουθήσουμε γίνεται μέσα σε δάσος με πυκνά πεύκα, οξιές και έλατα, που δίνουν στο τοπίο μια γοητεία μαγική! Ενώ το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», όπου θα απολαύσουμε ένα γνήσιο ορειβατικό γεύμα και θα μείνουμε την πρώτη νύχτα, βρίσκεται πάνω σε ένα φυσικό μπαλκόνι περιτριγυρισμένο από εντυπωσιακά αιωνόβια ρόμπολα!

• Μήκος Διαδρομής: 6 χιλ.
• Χρόνος Πεζοπορίας: 3.30 ώρες
• Βαθμός Δυσκολίας: 2

2η μέρα

Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα ξεκινήσουμε τις πεζοπορίες μας προς τις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου, όπου μπορούμε να επιλέξουμε διαδρομή!

Group 1o

Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας ακολουθώντας στην αρχή το μονοπάτι Ε4 μέχρι τα 2480 μέτρα, όπου συναντάμε τη διασταύρωση για τα Ζωνάρια που θα ακολουθήσουμε! Θα τραβερσάρουμε το Μύτικα και το Στεφάνι μέχρι να φτάσουμε στο Οροπέδιο των Μουσών στα 2700μ.! Μία από τις πιο γνωστές αναβάσεις του Ολύμπου που πραγματικά κόβει την ανάσα!

• Μήκος Διαδρομής: 4,5 χιλ.
• Χρόνος Πεζοπορίας: 2.45 ώρες
• Βαθμός Δυσκολίας: 2

Group 2o

Θα ξεκινήσουμε την πορεία μας ακολουθώντας το μονοπάτι που είναι γνωστό ως «κοφτό»! Και αυτό επειδή συντομεύει το συνολικό χρόνο ανάβασης στο Οροπέδιο των Μουσών περνώντας χαμηλότερα από το αντίστοιχο μονοπάτι των Ζωναριών. Είναι αρκετά ανηφορικό και πιο απαιτητικό, οπότε απευθύνεται στους καλύτερα προετοιμασμένους σωματικά και ψυχολογικά!

• Μήκος Διαδρομής: 3 χιλ.
• Χρόνος Πεζοπορίας: 1.45 ώρες
• Βαθμός Δυσκολίας: 2+

Από τη στιγμή που και τα δύο group ολοκληρώσουμε τις αναβάσεις μας και φτάσουμε στο Οροπέδιο των Μουσών, θα τακτοποιηθούμε στο καταφύγιο του «Γιώσου Αποστολίδη» με την εκπληκτική θέα προς το θρόνο του Δία στο Στεφάνι!

Εκεί, αφού ξεκουραστούμε για λίγο το μεσημέρι, θα έχουμε να επιλέξουμε έπειτα για τη συναρπαστική συνέχεια:

Group 1o

Ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στο μεγαλοπρεπή Μύτικα, στα 2918μ., με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση του πιστοποιημένου οδηγού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης κου Γουμπέρη Παναγιώτη με έξτρα χρέωση 35 ευρώ/άτομο. Μια γνήσια ορειβατική εμπειρία με όλο τον εξοπλισμό, που δε μπορεί κανείς να χάσει!

Group 2o

Θα περιηγηθούμε πάνω στο Οροπέδιο των Μουσών και θα ανεβούμε στις πιο βατές κορυφές Μεγάλη Τούμπα (2801μ.) και Προφήτης Ηλία (2803μ.). Θα απολαύσουμε και θα αποτυπώσουμε κάθε μαγική εικόνα του μυθικού βουνού, εκεί που ο ανθρώπινος νους βλέπει τους μύθους να γίνονται πραγματικότητα και η ψυχή απελευθερώνεται και ταξιδεύει ψηλά στον ουρανό!

Εάν υπάρξει ενδιαφέρον, θα δημιουργηθεί και 3ο group, που θα ακολουθήσει ορειβατικό μονοπάτι μέχρι την 3η υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στα 2904μ., το Σκολιό, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Μύτικα!

Το βράδυ όλοι παρέα θα γευματίσουμε μαζί συζητώντας για τις μοναδικές εμπειρίες της συναρπαστικής ημέρας μας στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου!

3η μέρα

Το ταξίδι μας και η περιήγηση στον Όλυμπο δεν έχει τελειώσει! Αφού πάρουμε πρωινό και ολοκληρώσουμε τις αναβάσεις και τις περιηγήσεις μας γύρω από το Οροπέδιο των Μουσών, θα ξεκινήσουμε την κατάβασή μας ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή!

Θα διασχίσουμε πρώτα το χαρακτηριστικό «πέρασμα» του Λαιμού, που ενώνει το Οροπέδιο των Μουσών με την κορυφή Σκούρτα στα 2483μ. Έπειτα, θα συνεχίσουμε την κατάβασή μας προς το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, όπου θα κάνουμε στάση για σνακ και καφέ.

Ακολούθως, η κατηφορική μας πορεία θα συνεχιστεί διασχίζοντας ένα καταπράσινο δάσος μαύρης πεύκης και ρόμπολων με τελικό προορισμό τη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1050μ. περίπου, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για την επιστροφή μας.

• Μήκος Διαδρομής: 12 χιλ.
• Χρόνος Πεζοπορίας: 5 ώρες
• Βαθμός Δυσκολίας: 2

Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη στις 20.00.

Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο

• 110€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (88,7€ +21,3€)

Σημείωση: Έκπτωση 10%, τελική τιμή 99€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (79,84€ +19,16€) για προεξόφληση όλου του ποσού μέχρι την 1η Μαρτίου 2019 χωρίς δικαίωμα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• Διαμονή 2 ημερών στα καταφύγια «Σπήλιος Αγαπητός» & «Γιώσος Αποστολίδης»
• 3 ή 4 έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver (αναλόγως του αριθμού συμμετεχόντων)
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ 24%

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

Εξόφληση υπολοίπου μέχρι και 30 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης.

Λογαριασμοί Κατάθεσης

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128
IBAN Alpha: GR49 0140 7270 7270 0200 2001 952

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 30%.

Απαραίτητα για την Ανάβαση

1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κοντομάνικο, βερμούδα, κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, αντιανεμικό, ισοθερμικά, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται 1-2 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για όλα τα προσωπικά αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (εμφιαλωμένο νερό υπάρχει και στα καταφύγια)
7. Σνακ για τις πεζοπορίες (σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ).
Σημείωση: Στα καταφύγια υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ενώ υπάρχουν και λίγα σνακ
8. Χαρτομάντιλα, πετσέτα, σαπούνι κλπ
9. 1-2 Σεντόνια
10. Sleeping bag και φακό (προαιρετικά)
Σημείωση: Στα καταφύγια υπάρχουν κουβέρτες, μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες που καθαρίζονται τακτικά
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 20 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Επιστροφή 50% του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 10 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!