Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Διήμερο στο Φαράγγι του Βίκου

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎Διήμερο στο Φαράγγι του Βίκου
Green Oliver
Μέρος: Vikos 440 04, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Μία διήμερη εκδρομή εξερεύνησης και περιήγησης στο ξακουστό φαράγγι του Βίκου, που κανείς δε πρέπει να χάσει! Ένα ταξίδι δράσης από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα στα γοητευτικά Ζαγοροχώρια!

Φαράγγι του Βίκου

Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1100μ. στο στενότερο σημείο του και βάθος που ξεπερνά τα 900μ.! To μήκος του είναι 12χλμ. και το μέγιστο ύψος του 1200μ. Πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον πεζοπόρων και φυσιολατρών από κάθε άκρη του κόσμου!

Το φαράγγι δημιουργήθηκε μετά από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις κατά τη διάρκεια των γεωλογικών εποχών. Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή που έχουν εντοπισθεί, χρονολογήθηκαν στο 40.000 π.Χ.

Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στην περιοχή του οποίου βρίσκει καταφύγιο μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Μάλιστα, μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα τα βότανα του φαραγγιού χρησιμοποιούνταν από πρακτικούς γιατρούς, τους λεγόμενους «βικογιατρούς», για θεραπευτικούς σκοπούς.

Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από 46 μικρά χωριά σκορπισμένα στους πρόποδες της Πίνδου. Στο επιβλητικό φυσικό τοπίο τους κυριαρχούν ορμητικά ποτάμια και εντυπωσιακοί καταρράκτες, χαράδρες και βαθιά φαράγγια, καταπράσινα δάση και απόκρημνα βουνά! Ένα μέρος πραγματικά ονειρικό, κατάλληλο για ένα διήμερο απόδρασης από τα συνηθισμένα!

Ορμητήριο μας θα αποτελέσει το γραφικό Μονοδένδρι, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρων. Η θέση του Μονοδενδρίου είναι ιδανική, αφού βρίσκεται ανάμεσα στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου, που θα διασχίσουμε, και τους πέτρινους πύργους της Οξιάς, συνθέτοντας ένα τοπίο παραμυθένιας ομορφιάς!

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα

Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 21/09 στις 07.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 07.10 και στο φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).

Το ταξίδι μας ξεκινάει με πρώτο προορισμό το γραφικό Καπέσοβο! Ένα χωριό που τον 17ο και 18ο αιώνα είχε αποκτήσει μεγάλη φήμη για τους αγιογράφους (μπογάδες στην τοπική διάλεκτο) και τους ξυλογλύπτες του, έργα των οποίων διακόσμησαν πολλές από τις εκκλησίες του Ζαγορίου και γενικότερα της Ηπείρου.

Εκεί θα κάνουμε στάση για καφέ και για μεσημεριανό σνακ στην παραδοσιακή πλατεία του χωριού με τα μικρά μαγαζάκια, που είναι λες και έχουν ξεπεταχτεί από μια άλλη εποχή!

Στη συνέχεια θα μετακινηθούμε με το πούλμαν στο διπλανό Βραδέτο σε υψόμετρο 1340 μέτρων, από όπου θα ξεκινήσουμε τη σύντομη και βατή πεζοπορία της πρώτης μέρα μας μέχρι την εντυπωσιακή θέση «Μπελόη»! Εκεί θα πάρουμε μία πρώτη γεύση του φαραγγιού του Βίκου, που πραγματικά θα μας ξεσηκώσει για την επόμενη ημέρα! Πρόκειται για ένα πέτρινο εξώστη ακριβώς πάνω από τη χαράδρα του Βίκου με θέα που κόβει την ανάσα!

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 1,5 ώρα
• Βαθμός δυσκολίας: 1/5 (εύκολο)

Αν κάποιος δεν επιθυμεί να ακολουθήσει την πεζοπορία, μπορεί να μείνει στο χωριό Βραδέτο.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε όλοι μαζί στους παραδοσιακούς ξενώνες μας στο Μονοδένδρι. Γραφικά σοκάκια, πετρόχτιστα σπίτια και εντυπωσιακά αρχοντικά παντού! Όλα φτιαγμένα σύμφωνα με την τεχνοτροπία της περιοχής και με την ομοιομορφία της γκρίζας πέτρας.

Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας, θα βρεθούμε όλοι πάλι παρέα για ένα λαχταριστό γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού, που είναι μία από τις πιο ξακουστές σε ολόκληρο το Ζαγόρι!

2η μέρα

Σήμερα είναι η μέρα μας!

Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό στους ξενώνες μας, θα ξεκινήσουμε την εμπειρία ζωής, τη διάσχιση του περίφημου φαραγγιού του Βίκου!

Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από το Μονοδένδρι με τελικό προορισμό το χωριό Βίκος! Στην αρχή θα χρειαστούμε περίπου 45 λεπτά για την κατάβαση από το μονοπάτι μέχρι την κοίτη του ποταμού. Και από εκεί θα ακολουθήσουμε την πιο εντυπωσιακή πορεία του ταξιδιού μας ανάμεσα από εντυπωσιακούς βράχους και μέσα ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον που εναλλάσσεται διαρκώς και εντυπωσιάζει!

Θα δούμε το υγρό στοιχείο της φύσης να ξεχειλίζει, ενώ θα παρατηρήσουμε ακόμη σπάνια βότανα και φυτά που συναντά κανείς μόνο μέσα στο φαράγγι του Βίκου!

Θα επισκεφθούμε φυσικά και τις πηγές του Βοϊδομάτη, εκεί από όπου αναβλύζει ίσως το πιο κρύο νερό της Ελλάδας!

Μετά από τέσσερις πέντε ώρες συναρπαστικής πεζοπορίας μέσα στο φαράγγι θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε προσεγγίζοντας το χωριό Βίκος.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 16 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 6 - 7 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας: 2+/5 (μέτριο, καλή φυσική κατάσταση)

Εάν υπάρχει ενδιαφέρον για μικρότερη πεζοπορία με minimum συμμετεχόντων 5 άτομα, θα γίνει και μικρότερη πορεία από το χωριό Βίκος μέχρι τις πηγές του Βοϊδομάτη και πίσω (συνολικά 4 χιλ.).

Έχοντας ολοκληρώσει τη μαγευτική διάσχισή μας, ένα γευστικότατο μεσημεριανό γεύμα θα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας, που θα μας ανταμείψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 21.30.

Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο

• Μονόκλινο δωμάτιο: 139€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (112,10€ + 26,90€)
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 118€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (95,16€ + 22,84€)
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 110€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (88,70€ + 21,30€)

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Διαμονή μίας διανυκτέρευσης με πρωινό στα καταλύματα Zagori Philoxenia, Αρχοντικό Ζαρκάδας και Ξενώνας Matzato
http://www.zagoriphiloxenia.gr/
http://www.monodendri.gr/
https://matzato-hotel.gr/
• Φόρος διαμονής
• Επαγγελματίες συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ 24%

Προαιρετικά: Ταξιδιωτική ασφάλιση από την Allianz με έξτρα κόστος 4 ευρώ / άτομο. Για λεπτομερή περιγραφή της ασφάλισης ζητήστε μας αναλυτικές πληροφορίες στο info@greenoliver.gr.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr, με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή τηλεφωνικώς στο 6977 212892, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 30% του συνολικού ποσού τις επόμενες 4 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται.

Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.

Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Επιστροφή 70% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 30%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Λογαριασμοί Κατάθεσης

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128
IBAN Alpha: GR49 0140 7270 7270 0200 2001 952

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε ολοκληρώστε την εγγραφή σας καταθέτοντας άμεσα την προκαταβολή 30%.

Απαραίτητα για την Εκδρομή

1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, t-shirt, dri-fit ρούχα, ελαφρύ μπουφάν, ζακέτα κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Μικρό ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. 1,5 lt νερό
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
10. Είδη προσωπικής υγιεινής
11. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά)

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!