Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Νικήτη - Άγιος Νικόλαος & Ethnik Beach Bar

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Νικήτη - Άγιος Νικόλαος & Ethnik Beach Bar green oliver
Green Oliver
Μέρος: Nikiti 630 88, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Μία μονοήμερη εκδρομή από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στην αγαπημένη Σιθωνία Χαλκιδικής, που περιλαμβάνει:

Μία βατή πεζοπορία 4,5 χιλ., που ξεκινάει από το Παλιό Χωριό Νικήτης και καταλήγει στον Άγιο Νικόλαο!
Μπάνιο και cocktails στο Ethnik Beach Bar!

Πληροφορίες για τη Σιθωνία

Η Σιθωνία είναι το 2ο πόδι της μαγευτικής Χαλκιδικής, που χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.

Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.

Πληροφορίες Εκδρομής

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το γραφικό παλιό χωριό της Νικήτης, όπου τα περισσότερα κτίρια είναι κτισμένα από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι και τη δεκαετία του τριάντα στον 20ο αιώνα. Το παλαιότερο κτίριο είναι ο κοιμητηριακός ναός, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκκλησία του Αγίου Νικήτα, που χρονολογείται από το 1870 και στέκεται στην κορυφή του λόφου.

Αφού ανεβούμε ανηφόρα στο ξεκίνημα για 15 λεπτά, θα μπούμε σε άγνωστο δασικό δρόμο που διασχίζει το γεμάτο πεύκα λόφο πίσω από τη Νικήτη, εισέρχεται σε καλά κρυμμένο μονοπάτι μέχρι τελικά να φτάσει μετά από 4,5 χιλ. περίπου στο χωριό του Αγίου Νικολάου!

Στο παραδοσιακό αυτό χωριό της Σιθωνίας Χαλκιδικής όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια του, θαυμάζοντας τα πέτρινα σπίτια του 19ου αιώνα που αποτελούν δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι βατή, χωρίς σημαντικές υψομετρικές διαφορές και απευθύνεται στους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση.

Συγκεκριμένα:

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4,5 χιλ.
• Ελάχιστο υψόμετρο: 50 μ.
• Μέγιστο υψόμετρο: 230 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1 / 1+ (βασική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)

Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία, μπορούν να μείνουν για καφέ στην παραδοσιακή πλατεία της παλιάς Νικήτης για μία περίπου ώρα.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε όλοι μαζί με το πούλμαν από τον Άγιο Νικόλαο στην Ακτή Τριστινίκα και στο αγαπημένο Ethnik Beach Bar official για βουτιές και καλοκαιρινά cocktails! Ένα μαγευτικό μέρος ιδανικό για μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά της Χαλκιδικής υπό το άκουσμα καλοκαιρινών μουσικών επιλογών που ταξιδεύουν το μυαλό σε εξωτικά μέρη!

Στην περιοχή υπάρχει η δυνατότητα και για φαγητό σε τοπικές ταβέρνες για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα γεύμα κοντά στη θάλασσα.

Γενικές Πληροφορίες

Αναχώρηση στις 08.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).

Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 08.10 και στη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι).

Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στις 20.00.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• ΦΠΑ 24%

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν πρώτα την εγγραφή τους στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver, με e-mail στο info@greenoliver.gr ή τηλεφωνικώς στο 6977 212892, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.

Τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες καλούνται να πραγματοποιήσουν την κατάθεση ολόκληρου ολόκληρου του ποσού για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται.

Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

Λογαριασμοί Κατάθεσης

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128
IBAN Alpha: GR49 0140 7270 7270 0200 2001 952

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.

Απαραίτητα για την Εκδρομή

1. Ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως κολάν, βερμούδα, σορτς, dri-fit ρούχα, t-shirt κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε αναλυτικά 1-2 ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα), κάλτσες και αλλαξιά ρούχων
5. Σακίδιο για τα προσωπικά αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
10. Καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

 

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!