Xtreme Greece: ανακαλύψτε δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα.

Όλυμπος: Πεζοπορία και Κοπή Πίτας

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎Όλυμπος Πεζοπορία και Κοπή Πίτας
Green Oliver
Μέρος: Litochoro 602 00, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Πληροφορίες Οργανωμένης Εκδρομής

Η πεζοπορία μας στον Όλυμπο είναι διάσχιση 8,5 χιλ., που ξεκινάει από την Παλαιά Μονή του Αγ. Διονυσίου, όπου θα κάνουμε και σύντομη στάση! Από εκεί θα κινηθούμε προς το σπήλαιο που ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος, παραμένοντας για λίγο μέσα στο εντυπωσιακό Φαράγγι του Ενιπέα! 

Και αφού περάσουμε μία πανέμορφη ξύλινη γέφυρα, θα βγούμε από το φαράγγι ακολουθώντας πορεία μέσα σε εκπληκτική φύση με μαγική θέα που συναρπάζει κάθε γνήσιο πεζοπόρο μέχρι τη θέση Χαντόλια!

Πριν τελικά μπούμε και στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μας, που θα μας οδηγήσει στο Καταφύγιο του Σταυρού, όπου θα κόψουμε την Πίτα μας και θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις δώρων!

Στο Καταφύγιο του Σταυρού, που βρίσκεται στα 950μ. περίπου, θα παραμείνουμε και για το ορειβατικό γεύμα μας απολαμβάνοντας κάθε στιγμή μας πάνω στον Όλυμπο, πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη.

Η πορεία που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή και προϋποθέτει μέτρια φυσική κατάσταση. 

Συγκεκριμένα: 

• Συνολικό Μήκος Διαδρομής: 8,5 χιλ. (διάσχιση)
• Εκκίνηση: 900 μέτρα 
• Ελάχιστο Υψόμετρο: 700 μέτρα
• Τερματισμός: 950 μέτρα
• Συνολικός Χρόνος Δραστηριότητας: 4 ώρες 
• Βαθμός Δυσκολίας: 2
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (με τη συνοδεία γονέα)

Σημείωση: Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε ενδέχεται να τροποποιηθεί για λόγους ασφαλείας εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων.

Γενικές Πληροφορίες

Αναχώρηση στις 07.30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). 

Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 07.40 και στο φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt)..

Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στις 19.30.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• 3 ή 4 έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver (ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων)
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• ΦΠΑ 24%

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων

Λογαριασμοί Κατάθεσης

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver 

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας. 

Για την καλύτερη διοργάνωση της εξόρμησής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.

Απαραίτητα για την Εξόρμηση

1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, μπουφάν, γιλέκο, ισοθερμικά, fleece, μάλλινη μπλούζα, σκούφο, γάντια, περιλαίμια/μαντήλια κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε 1-2 ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Αδιάβροχο, κάλτσες και αλλαξιά ρούχων
5. Ορειβατικό σακίδιο με κάλυμμα για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ 
8. Χαρτομάντιλα
9. Ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!