Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Πεζοπορία-Τετραήμερο Πάσχα στην Εύβοια

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎Τετραήμερο Πάσχα στην Εύβοια
Green Oliver
Μέρος: Dirfis, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Τέσσερις εορταστικές ημέρες δράσης και πολιτισμού από το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, για το Πάσχα του 2020! Ένα μαγευτικό ταξίδι στην Εύβοια, το νησί της απόλαυσης και της εξερεύνησης, το νησί με τα επιβλητικά βουνά, τους κρυμμένους καταρράκτες και τις απέραντες παραλίες! Μία Πασχαλινή εκδρομή που θα αποκαλύψει στα μάτια του ταξιδευτή τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της βόρειας και κεντρικής Εύβοιας! 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα

Αναχώρηση την Μ. Παρασκευή 17/04 το πρωί! Αναλυτικά:

• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).

• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).

• 07.25 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).

Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.

Το τετραήμερο Πασχαλινό ταξίδι μας ξεκινάει και αναμένεται εορταστικό πέρα για πέρα! Πρώτος μας σταθμός η Γλύφα, στα παράλια του νομού Φθιώτιδας, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να περάσουμε στην Εύβοια!

Και από εκεί, θα κινηθούμε προς τη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, όπου θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα από δύο δραστηριότητες για τη Μ. Παρασκευή!

Group 1o

Θα φτάσουμε με το πούλμαν μέχρι το χωριό Ήλια, που βρίσκεται νοτιότερα της Αιδηψού, και από εκεί θα ακολουθήσουμε διαδρομή προς τους καταρράκτες Δαφνοκούκι! Μία όμορφη διαδρομή, η οποία ανοίχτηκε το 2015 από κατοίκους της περιοχής στην προσπάθεια ανάδειξης του τόπου τους! Μία πορεία που καταλήγει σε κρυστάλλινα νερά που πέφτουν με ορμή σχηματίζοντας μια μικρή βάθρα!

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5,5 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1 + (κλίμακα 1 - 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα μεταβούμε με το πούλμαν στην Αιδηψό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό!

Group 2o

Εμείς θα αποβιβαστούμε από την αρχή στην Αιδηψό, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε μία από τις διασημότερες λουτροπόλεις της Ελλάδας!

Η Αιδηψός είναι μία από τις αρχαιότερες λουτροπόλεις της χώρας με πάνω από 80 ιαματικές πηγές που έχουν αποτελέσει πόλο έλξης πληθώρας επισκεπτών! Η κωμόπολη μνημονεύεται ακόμη και από τον Αριστοτέλη, ενώ ήταν προορισμός θεραπείας και για πολλούς αριστοκράτες. Στα ιαματικά νερά της, αλλά ακόμη και στη θάλασσα όπου καταλήγουν οι πηγές, μπορεί κανείς να ανακουφιστεί από παθήσεις, καθώς και να ανανεωθεί γεμίζοντας με ευεξία!

Όποια και όποιος το επιθυμεί, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα ιαματικά νερά της περιοχής, που προσφέρονται στα περισσότερα ξενοδοχεία-σπα! Οι ώρες που θα πραγματοποιούνται τα λουτρά θα είναι με εκκίνηση από τις 14.00 και λήξη έως τις 16.30! Για αναλυτικές πληροφορίες εκφράστε μας το ενδιαφέρον σας και θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά.

Στην Αιδηψό θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και για μεσημεριανό φαγητό.

Έχοντας όλοι ολοκληρώσει τις δραστηριότητες μας και με τις πρώτες δυνατές εικόνες στο μυαλό μας από την Εύβοια, θα μεταβούμε με το πούλμαν στον παραθαλάσσιο οικισμό Αγκάλη στην Αγία Άννα για check-in στο ξενοδοχείο μας!

Εκεί, αφού τακτοποιηθούμε, θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε τον επιτάφιο δίπλα στο ξενοδοχείο μας, αλλά και να απολαύσουμε μια βραδινή βόλτα στον παραλιακό οικισμό!

2η μέρα

Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν με προορισμό μας τη Στενή Διρφύος στην κεντρική Εύβοια! Το γραφικό χωριό βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων στις παρυφές του υψηλότερου όρους της Εύβοιας, της Δίρφυς (κορυφή Δέλφι 1743 μέτρα).

Εκεί και ανήμερα Μεγάλου Σαββάτου θα ξεκινήσουμε από την Άνω Στενή για να ακολουθήσουμε μονοπάτι στο Αισθητικό Δάσος Στενής ανάμεσα σε φύση που μαγεύει! Μία διαδρομή κατάφυτη ανάμεσα σε έλατα, βελανιδιές και καστανιές, που μας οδηγεί στο καταφύγιο του ΕΟΣ Χαλκίδας! Από εκεί θα επιστρέψουμε στο σημείο εκκίνησης ακολουθώντας κυκλική πορεία από διαφορετικό μονοπάτι. Έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη Στενή για καφέ και φαγητό!

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (κυκλική)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 – 4.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 - 5, καλή φυσική κατάσταση)

Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν όλη τη διαδρομή, θα ακολουθήσουν μικρότερη πορεία στο ίδιο μονοπάτι και μετά θα έχουν άφθονο ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουν το γραφικό χωριό, καθώς και να απολαύσουν τα εξαιρετικά ψητά του!

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 3 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 1 – 1.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1 (κλίμακα 1 - 5, βασική φυσική κατάσταση)

Έχοντας ολοκληρώσει τις πεζοπορίες και τη βόλτα μας στη Στενή και την οροσειρά της Δίρφυς, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για λίγη ξεκούραση, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για τον Ιερό Ναό Ιωάννου του Προδρόμου για την Ανάσταση!

Και φυσικά μετά την εκκλησία θα συναντηθούμε στο ξενοδοχείο μας για το αναστάσιμο δείπνο μας!

3η μέρα

Ανήμερα Πάσχα και αφού πάρουμε άνετα και ξεκούραστα το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τους καταρράκτες του Δρυμώνα! Οι καταρράκτες του Δρυμώνα, που βρίσκονται σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων, σχηματίζονται από το ρέμα της Σηπιάς και αποτελούν αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής μέσα σε πραγματικά μαγική φύση που μαγνητίζει το ενδιαφέρων των εξερευνητών – ταξιδευτών!

Και αφού θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης, θα χωριστούμε σε 2 group!

Group 1o

Θα συνεχίσουμε τις αναζητήσεις μας στη φύση ακολουθώντας πεζοπορική ανηφορική διαδρομή μέχρι την κορυφή του Ξηρού όρους στα 990 μέτρα! Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα προς τα βουνά της Δίρφυς, του Ξηροβουνίου και του Πυξαριά!

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 - 5, καλή φυσική κατάσταση)

Group 2o

Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν μέχρι την κορυφή του Ξηρού όρους, θα μεταβούν με το πούλμαν στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ, ένα από τα πιο φημισμένα μοναστήρια της Εύβοιας μέσα σε κατάφυτη περιοχή! Η μονή λέγεται πως χτίστηκε γύρω στο 1540 στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού που κατέστρεψαν οι Τούρκοι όταν κατέλαβαν το νησί.

Και αφού και τα 2 group ολοκληρώσουμε τις δραστηριότητές μας, μας περιμένει ένα ανεπανάληπτο Πασχαλινό γεύμα και γλέντι! Στιγμές εορταστικές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας!

Χορτάτοι και γεμάτοι με όμορφες εικόνες και νέες εμπειρίες, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και βόλτες κατά μήκος της παραλίας της Αγίας Άννας!

4η μέρα

Αν και τελευταία ημέρα της Πασχαλινής εκδρομής μας, δεν μπορεί να πάει χαμένη! Αφού πάρουμε το πρωινό μας και ολοκληρώσουμε το check-out, θα αναχωρήσουμε για τις τελευταίες εξερευνήσεις μας στο νησί!

Group 1o

Όσοι επιθυμούν να περάσουν μια χαλαρή μέρα, θα έχουν ελεύθερο χρόνο για βόλτα και καφέ στο χωριό Προκόπι, ένα από τα φημισμένα χωριά του νησιού που διασχίζει ο ποταμός Κηρέας!

Εκεί θα επισκεφτούμε τον πασίγνωστο ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, που συγκεντρώνει καθημερινά πολλούς προσκυνητές για να δουν το ιερό λείψανο του Αγίου που διατηρείται σε λάρνακα!

Group 2o

Οι ακούραστοι πεζοπόροι μας θα συνεχίσουν λίγο μετά το χωριό για να ακολουθήσουν ανηφορική διαδρομή μέχρι το ιστορικό κάστρο της Κλεισούρας!

Χτισμένο στις αρχές του 13ου αιώνα στη θέση «Δερβένι» και σε υψόμετρο περίπου 460 μέτρων, το κάστρο αποτέλεσε σημείο για τον έλεγχο της περιοχής ανάμεσα στη Χαλκίδα και τη βόρεια Εύβοια. Η ονομασία του προέρχεται από τη λατινική λέξη «clausura», που σημαίνει στενό πέρασμα. Σήμερα στη θέση του κάστρου σώζονται μόνο τα ερείπια του.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 5 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 1.30 - 2 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 - 5, καλή φυσική κατάσταση)

Στη συνέχεια και τα δύο group θα μεταφερθούμε με το πούλμαν στη Χαλκίδα, παγκοσμίως γνωστή για το μοναδικό φαινόμενο της παλίρροιας στον πορθμό του Ευρίπου! Εκεί, στην παραθαλάσσια και ιστορική πρωτεύουσα του νησιού θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και φαγητό!

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη περίπου στις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.

 
Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο

• Μονόκλινο δωμάτιο: 289€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (233,10€ + 55,90€)

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 244€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (196,78€ + 47,22€)

• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 232€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (187,10€ + 44,90€)

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• Διαμονή 3 διανυκτερεύσεων με πρωινό στο 3* Ξενοδοχείο Αγκάλη στην Αγία Άννα

https://hotelagali.gr/el/

• Πασχαλινό γεύμα (έξτρα χρέωση η κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών)

• Αναστάσιμο γεύμα (έξτρα χρέωση η κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών)

• Εισιτήρια πλοίου Γλύφα - Αγιόκαμπος για τους συμμετέχοντες και το πούλμαν

• Επαγγελματίες συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ 24%

 

Απαραίτητα για την Εκδρομή

1. Ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια για τις πεζοπορίες

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, fleece, μπουφάν, dri-fit ρούχα, ισοθερμικά, περιλαίμιο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Μικρό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τις πεζοπορίες

6. Νερό (για την πρώτη μέρα)

7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα

9. Είδη προσωπικής υγιεινής

10. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

11. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (για τα λουτρά και όσους τολμήσουν να βουτήξουν στη θάλασσα ή τους καταρράκτες!)

 

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!