Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Τριήμερο Πρωτομαγιάς στην Ορεινή Ναυπακτία

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver‎Τριήμερο Πρωτομαγιάς στην Ορεινή Ναυπακτία
Green Oliver
Μέρος: Ano Chora 300 23, Greece
Πάρε Οδηγίες
  • 01.05.2020 - 03.05.2020
  • 07:00 - 22:00
  • Αλθαία - Ορεινή Ναυπακτία, Ορεινή Ναυπακτία, Ελλάδα
  • facebook
  • Ιστοσελίδα
Περιγραφή

Για την Πρωτομαγιά επιλέγουμε ως ορμητήριο των εξορμήσεών μας την Ορεινή Ναυπακτία, τον απόλυτα παρθένο προορισμό που συναρπάζει με τη φυσική και άγρια ομορφιά του! Ένα ταξίδι περιπέτειας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές, για τους λάτρεις των καταπράσινων δασών, των ορεινών προορισμών και των γραφικών χωριών!

Ορεινή Ναυπακτία

Η Ορεινή Ναυπακτία αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 40 χωριών, που αναπτύσσεται στα βορειοανατολικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας στα σύνορα με το νομό Φωκίδας. Τα γραφικά Κραβαροχώρια, όπως αλλιώς ονομάζονται, βρίσκονται ανάμεσα σε άγρια και πυκνά δάση από βελανιδιές και έλατα, ανάμεσα στους ποταμούς Μόρνο και Εύηνο και τα εντυπωσιακά Βαρδούσια Όρη! 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα

Αναχώρηση την Πρωτομαγιά το πρωί! Αναλυτικά:

• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).

• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).

• 07.25 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).

Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.

Το τριήμερο ταξίδι δράσης και πεζοπορίας της Πρωτομαγιάς έχει ήδη ξεκινήσει! Και εμείς κινούμαστε νότια προς αναζήτηση νέων σούπερ εμπειριών σε φύση που μαγεύει! Πρώτος μας σταθμός στις βόρειες παρυφές του Παρνασσού!

Group 1o

Θα πραγματοποιήσουμε πεζοπορία μέχρι τη Μπαρουτοσπηλιά! Εκεί όπου μέσα στο σπήλαιο την εποχή της Επανάστασης οι αγωνιστές έφτιαχναν μπαρούτι για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό!

Αφού κινηθούμε αρχικά για 750 μέτρα περίπου σε αγροτικό δρόμο ξεκινώντας από υψόμετρο 350 μέτρων, θα εισέλθουμε στο μονοπάτι μας. Στην αρχή θα κινηθούμε παράλληλα με το Κακόρεμα ανάμεσα από κλειστά πουρνάρια, πλατάνια και δρυς, που ώρες ώρες θα κρύβουν τον ουρανό από πάνω μας!

Ενώ στη συνέχεια όσο θα ανηφορίζουμε, θα βλέπουμε αριστερά και δεξιά μας τεράστιους σχηματισμούς βράχων και μικρές σπηλιές! Μέχρι που θα φτάσουμε σε χαρακτηριστική σάρα, που θα μας οδηγήσει τελικά στην εντυπωσιακή Μπαρουτοσπηλιά σε υψόμετρο περίπου 800 μέτρων!

Η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 - 3 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 - 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

Group 2o

Θα επισκεφθούμε την όμορφη Πολύδροσο, που μέχρι το 1928 ονομαζόταν Σουβάλα και είναι χτισμένη στους βόρειους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 380 μέτρων.

Και από εκεί με μόλις 20 λεπτά περπάτημα θα φτάσουμε στις πηγές της Αγίας Ελεούσας! Μια πανέμορφη τοποθεσία πνιγμένη στα πλατάνια, με αναβλύζοντα νερά από τις πηγές του Βοιωτικού Κηφισού! Ένας πραγματικός παράδεισος στους πρόποδες του Παρνασσού.

Για την επιστροφή μας στην Πολύδροσο θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω μέχρι να καταλήξουμε στην όμορφη πλατεία με τα πλατάνια, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και σνακ.

Έπειτα όλοι μαζί θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν για την Άνω Χώρα στην Ορεινή Ναυπακτία σε υψόμετρο 1050 μέτρων! Εκεί θα τακτοποιηθούμε στο υπέροχο Crystal Mountain και στη συνέχεια μας περιμένει ένα απολαυστικό γεύμα με τη συνοδεία των δικών μας μουσικών επιλογών στο εστιατόριο του ξενοδοχείου! Βαστάτε όμως δυνάμεις για αύριο!

2η μέρα

Group 1o

Αφού πάρουμε ένα δυναμωτικό πρωινό, θα αναχωρήσουμε με το πούλμαν προς το χωριό Κρυονέρια και συγκεκριμένα στη θέση Σταυρός σε υψόμετρο 1350 περίπου μέτρων. Από εκεί θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας προς την κορυφή Τσεκούρα στα 1732 μ.!

Στην αρχή θα κινηθούμε μέσα σε πανέμορφο ελατόδασος μέχρι να βγούμε σε χαρακτηριστικό ξέφωτο με εκπληκτική θέα των Βαρδουσίων!

Στη συνέχεια η κλίση θα γίνει λίγο πιο έντονη, καθώς κινούμαστε σε βραχώδες κυρίως έδαφος και ακολουθούμε την κορυφογραμμή. Μέχρι τελικά να φτάσουμε στη κορυφή Τσεκούρα, από όπου η θέα είναι πραγματική μοναδική, με πιο θεαματικό τον επιβλητικό ορεινό όγκο των Βαρδουσίων και την Ευηνολίμνη!

Η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί από την ίδια διαδρομή.

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 6 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 - 5, καλή φυσική κατάσταση)

Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε με το πούλμαν στο ξενοδοχείο, όπου αφού ξεκουραστούμε για λίγο, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για φαγητό στην Άνω Χώρα και βραδινές τσάρκες στο ορεινό χωριό!

Group 2o

Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε την Άνω Χώρα όλη την ημέρα! Αφού πάρουμε άνετα το όμορφο πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε με τα πόδια μέσα στο χωριό, όπου εκεί ανάμεσα στα πλακόστρωτα δρομάκια κάτω από αγέρωχα πλατάνια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ στα παραδοσιακά καφενεία.

Θα θαυμάσουμε ακόμη τον μεγαλοπρεπή και επιβλητικό ναό της Αγίας Παρασκευής (1918) με τα δύο ενσωματωμένα καμπαναριά, που είναι κτισμένος με πελεκητό μαύρο λιθάρι. Καθώς επίσης και το μικρό λεωφορείο «Καρνάβαλος», που συνέδεε την γραμμή Ναυπάκτου - Άνω Χώρας, αλλά και πρωταγωνίστησε στη βρετανική πολεμική ταινία «Escape to Athena» το 1979 με τον Roger Moore.

Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και σνακ στην Άνω Χώρα, πριν τη μεσημεριανή μας σιέστα!

Φυσικά και για όποιους ενδιαφέρονται, υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθούν και το υπέροχο Spa του ξενοδοχείου μας, «Ανεράδα», για μοναδικές θεραπείες προσώπου και σώματος! Για κρατήσεις: https://www.crystalmountain.gr/anerada

Το απόγευμα ανανεώνουμε το ραντεβού μας ξανά για τις 18.00, για να πάμε να περπατήσουμε μέχρι τον καταπληκτικό καταρράκτη Τσούρνα! Ένας εύκολος και όμορφος περίπατος 2-3 χιλ., που ακολουθεί μία κυκλική διαδρομή και καταλήγει πάλι μέσα στην Άνω Χώρα.

Εκεί θα είμαστε ελεύθεροι για βραδινό σνακ και ποτό απολαμβάνοντας τη 2η νύχτα μας στην Ορεινή Ναυπακτία.

3η μέρα

Ξυπνάμε νωρίς το πρωί στην Άνω Χώρα, παίρνουμε ένα υπέροχο πρωινό, κάνουμε check-out και είμαστε έτοιμοι για την πεζοπορία μας, που ξεκινάει μέσα από το γραφικό χωριό!

Μία πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή με εκκίνηση στην Άνω Χώρα στα 1050 μέτρα, που φτάνει σε υψόμετρο λίγο κάτω από τα 1400 μέτρα, περνάει από το Καστανόδασος, για να επιστρέψει και πάλι πίσω στην Άνω Χώρα.

Μία συναρπαστική κυκλική πορεία, που αποκαλύπτει στον ταξιδευτή, που αναζητά μαγικές στιγμές στη φύση, τους πιο καλά κρυμμένους θησαυρούς της Ορεινής Ναυπακτίας!

• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (κυκλική)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 - 4 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 - 5, μέτρια φυσική κατάσταση)

Όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν την τελευταία ημέρα, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αργότερα πρωινό και να χαρούν την Άνω Χώρα με μία τελευταία βόλτα στο όμορφο χωριό.

Στις 12.00 περίπου θα αναχωρήσουμε όλοι μαζί για την Ναύπακτο, με το εντυπωσιακό Ενετικό Κάστρο που στέκεται σε υψόμετρο 200 μέτρων πάνω από την πόλη και αποτελεί ένα υπόδειγμα φρουριακής αρχιτεκτονικής για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Εμείς θα κινηθούμε εκεί στην παραλία με το παράκτιο τμήμα του Κάστρου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό.

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 22.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.

 
Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο

• Μονόκλινο δωμάτιο: 252€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (203,20€ + 48,80€)

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 196€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (158,10€ + 37,90€)

• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 184€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (148,40€ + 35,60€)

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• Διαμονή 2 διανυκτερεύσεων με πρωινό στο Ξενοδοχείο Crystal Mountain στην Άνω Χώρα

https://www.crystalmountain.gr/

• Ένα βραδινό γεύμα – σερβιριστό menu (έξτρα χρέωση η κατανάλωση αλκοόλ και αναψυκτικών)

• Επαγγελματίες συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ 24%

 

Απαραίτητα για την Εκδρομή

1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια για τις πεζοπορίες

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, fleece, μπουφάν, dri-fit ρούχα, ισοθερμικά, περιλαίμιο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Μικρό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τις πεζοπορίες

6. Νερό (για την πρώτη μέρα)

7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα

9. Είδη προσωπικής υγιεινής

10. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!