Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Downhill στην Tρίπολη

Αρθογράφος:
Προσθήκη στα Αγαπημένα
IMG_2191_640x426
Περιγραφή

Downhill στην Tρίπολη

Άν πραγματικά βαρέθηκες να ξεροσταλιάζεις σε μια καφετέρια  τα απογεύματα σου, δεν έχεις παρα να πάρεις  ένα ποδήλατο βουνού, μερικούς φίλους και να πάτε για Downhill στον  Άγιο Θόδωρα!

Λίγο έξω απο την Τρίπολη λοιπόν , υπάρχει πίστα για  Downhill. Για να φτάσεις έκει , υπάρζει ασφαλτοστρωμένος δρόμος ο οποίος ξεκινά απο την πυσοσβεστική και είναι συνεχόμενη ανηφόρα. Πολύ καλή προπόνηση αν θες να γυμναστείς.

Το μονοπάτι ξεκινάει δεξιά  λίγα μέτρα πρίν το εκκλησάκι . Η αρχή είναι απότομη με μια αριστρερή κλείστη στροφή.  Τα πρώτα ξύλινα άλματα κάνουν την εμφάνισή τους  και απορείς πιο ημίθεος ποδηλάτης μπορεί να τα κάνει, (έτσι τουλάχιστον φαίνεται σε έναν αρχάριο..)

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα απο αυτά τα άλματα απευθύνονται  σε κυρίως έμπειρους αναβάτες. Έχεις την επιλογη όμως  να τα περάσεις απο το πλάι χωρίς πρόβλημα.

Συνεχίζοντας καταλαβαίνεις ότι η διαδρομή δεν είναι μια απλή βόλτα σε ένα δάσος. Αν και το μονοπλατι διέρχεται μεσα απο πεύκα και είναι πραγματικά πολύ όμορφο, θα συναντήσεις  κλειστές στροφές και σημεία με κακοτράχαλες πέτρες που σίγουρα υπάρχουν αλλά με προσοχή περνάς άνετα.

Η χρόνος κατεβασιάς είναι 5 λεπτά εξαρτάται  όμως πόσο έμπειρος είσαι και πόσο τσαγανό διαθέτεις. Το ρεκόρ πάντως είναι 3:30 και η πίστα  2,8 χιλιόμετρα.

Σίγουρα χρειάζεσαι ατσαλένια χέρια λόγω κραδασμών και σίγουρα απαραίτητο έξοπλησμο προστασίας. Κράνος, γάντια,επιγονατίδες, κτλ. Όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις ,ο  καλύτερος εξοπλησμός είναι προαπαιτούμενο.. Καλύτερο mtb και καλύτερη προστασία ισούται με μεγαλύτερες ταχύτητες, περισσότερη αδρεναλίνη και εννοείται μαγκιές..

Μια έχτρα σαμπρέλα, τρόμπα κ κολλητικά , θα σου λύσουν τα χέρια σε μια αναποδιά.

 Σίγουρα αυτή η πίστα είναι μια ευκαιρία για μια βόλτα γεμάτη έξαψη και ενθουσιασμό για τους αρχάριους αναβάτες και  σίγουρα ένα καλό σχολείο  για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το ποδήλατο ορεινού βουνού.

Το μονοπάτι και τα αλματάκια έχουν  αναστηλώθει και συντηρηθεί απο μέλη  και παιδιά του αθλήματος.

TIP:  Βρες φίλο οδηγό να φορτώσεις το ποδήλατό σου κ να σε ανεβάζει αυτός στην αρχή της πίστας, αν δεν το΄χεις και πολύ με τις ανηφόρες..

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!