Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

Εξόρμηση στη Βάλια Κάλντα και yoga στο δάσος

Οργανωτής: Green Oliver
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Green Oliver ‎Εξόρμηση στη Βάλια Κάλντα και yoga στο δάσος
Green Oliver
Μέρος: Perivoli, Greece
Πάρε Οδηγίες
  • 28.06.2019 - 30.06.2019
  • 16:30 - 21:00
  • Δρυμός Πίνδου, Γρεβενά, Ελλάδα
  • 6977212892
  • facebook
  • Ιστοσελίδα
  • 123€/άτομο
Περιγραφή

Ένα ταξίδι εμπειρία ζωής σχεδιασμένο από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στην καρδιά της «Βάλια Κάλντα»! Πεζοπορία στα σπλάχνα της ζεστής κοιλάδας και yoga σε μαγευτικό τοπίο, για αφύπνιση του σώματος και απελευθέρωση του πνεύματος! Μία εξόρμηση κατάλληλη για τους λάτρεις της παρθένας φύσης και του υγρού στοιχείου, ιδανική για όσους αναζητούν την περιπέτεια στο δάσος!

Βάλια Κάλντα

Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου «Βάλια Κάλντα», με έκταση που φτάνει τα 69.000 στρέμματα, ιδρύθηκε με το Βασιλικό Διάταγμα 487/1966 με σκοπό την προστασία της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Ο δρυμός πήρε το όνομα «Βάλια Κάλντα», που στα βλάχικα σημαίνει «ζεστή κοιλάδα», κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας!

Η κοιλάδα βρίσκεται περίπου στα 1400 μέτρα υψόμετρο και περικλείεται από τα βουνά Λύγκος, Μαυροβούνι και Αυγό. Τη διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το «Αρκουδόρεμα», που αποτελεί παραπόταμο του «Αώου».

Το τοπίο καλύπτεται από πυκνά δάση μαύρης ή λευκόδερμης πεύκης και οξιάς, που εναλλάσσονται με γκρεμούς και ορμητικά ρέματα. Η παρουσία του υγρού στοιχείου είναι έντονη και πραγματικά συναρπάζει!

Η περιοχή αποτελεί τον πιο σημαντικό βιότοπο της Ελλάδας για την καφέ αρκούδα, ενώ φιλοξενεί τουλάχιστον 70 είδη πουλιών και αρπακτικών, καθώς και μεγάλα θηλαστικά όπως το αγριόγιδο και το ζαρκάδι.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα

Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 28/06 στις 16.30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Στάση θα πραγματοποιηθεί στις 16.40 στο φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).

Προορισμός το καταφύγιο «Βάλια Κάλντα» στη θέση «Λάριανη», μόλις 3 χλμ. έξω από το χωριό της Βοβούσας! Ένας χώρος που δημιουργήθηκε με μεράκι το 2001, με σκοπό να αποτελέσει έναν τόπο συλλογής εμπειριών για τους επισκέπτες στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου!

Διαθέτει 5 άνετα και ευρύχωρα δωμάτια με κουκέτες, όπου συνολικά μπορούν να φιλοξενηθούν 50 άτομα. Στο καταφύγιο υπάρχουν γυναικείες και αντρικές τουαλέτες, όπως και ντουζιέρες με ζεστό νερό. Τα κρεβάτια διαθέτουν κλινοσκεπάσματα.

Αφού φτάσουμε στο καταφύγιο, θα μοιραστούμε πρώτα στα δωμάτιά μας και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον ισόγειο χώρο του καταφυγίου για ένα λαχταριστό ορειβατικό γεύμα με τα πιάτα της ηπειρώτικης κουζίνας να μονοπωλούν το μενού!

2η μέρα

Group 1o

Αφού σηκωθούμε και πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα ξεκινήσουμε στις 09.30 την πεζοπορία μας ακολουθώντας το διεθνές μονοπάτι Ε6 προς τον πυρήνα της Βάλια Κάλντα!

Θα κινηθούμε κατά μήκος του «Αρκουδορέματος» μέσα σε άγρια φύση, όπου οι συχνές εναλλαγές τοπίων εντυπωσιάζουν, από πυκνά δάση σε γυμνές και βραχώδεις εκτάσεις! Θα διασχίσουμε το ρέμα 3 - 4 φόρες ανακαλύπτοντας όσα απλόχερα έχει να μας προσφέρει η φύση του Δρυμού!

Η επιστροφή μας προς το καταφύγιο θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

Η πορεία που θα ακολουθήσουμε προϋποθέτει ικανοποιητική φυσική κατάσταση.

• Μήκος διαδρομής: 18,5 χιλ. (μπρος πίσω)
• Χρόνος πεζοπορίας: 7 - 8 ώρες
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 950 μ.
• Βαθμός δυσκολίας: 2+/5 (μέτριο προς απαιτητικό)

Group 2ο

Η μέρα μας ξεκινάει με ένα αναζωογονητικό μάθημα hatha yoga στη μαγική κοιλάδα! Εκεί ακριβώς θα γίνουμε ένα με την παρθένα φύση απελευθερώνοντας το πνεύμα μας στη ζεστή αγκαλιά της!

Στη συνέχεια, αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε στις 11.00 την πεζοπορία μας! Θα κινηθούμε στη δυτική πλευρά του Αώου ποταμού, αρχικά μέσα σε πυκνό δάσος και κατόπιν σε δασικό δρόμο με εντυπωσιακά σημεία θέας! Θα ακολουθήσουμε, έπειτα, μονοπάτι κοντά στο ποτάμι φτάνοντας μέχρι τα «Σμιξώματα». Τοπίο μαγευτικό με κυρίαρχο το υδάτινο στοιχείο!

Εκεί, θα έχουμε χρόνο ξεκούρασης, ενώ η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέχρι το καταφύγιο.

Μία πορεία βατή, που απευθύνεται σε όλους με μέτρια φυσική κατάσταση.

• Μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (μπρος πίσω)
• Χρόνος πεζοπορίας: 3 ώρες
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 250 μ.
• Βαθμός δυσκολίας: 1+/5 (σχετικά εύκολο)

Με την επιστροφή μας στο καταφύγιο μας περιμένει ένα δεύτερο μάθημα yoga αποκατάστασης!

Σχετικά με τη Hatha Yoga

H Hatha Yoga πιστεύεται ότι γεννήθηκε 5000 χρόνια πριν! Πρόκειται για ένα είδος της yoga, που δίνει έμφαση στη σωματική υγεία και τη νοητική ευεξία. Χρησιμοποιεί στάσεις του σώματος (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama), καθώς και διαλογισμό (dyana). Στόχος της hatha yoga είναι ένα υγιές και δυνατό σώμα με γαλήνιο νου και σκέψη.

Αφού και τα δύο group έχουμε επιστρέψει από τις πεζοπορίες μας και ολοκληρώσει όλες τις δραστηριότητές μας, θα έχουμε χρόνο περίπου 1 ώρας για ξεκούραση στο καταφύγιο. Έπειτα, με την όρεξη να έχει ανοίξει για τα καλά, θα μεταβούμε στο χωριό «Βοβούσα» για το βραδινό γεύμα μας μετά από μία μέρα γεμάτη εμπειρίες και ανεπανάληπτες στιγμές ζωής!

3η μέρα

Το τελευταίο μας πρωινό στη Βάλια Κάλντα θα ξεκινήσει με ένα μάθημα yoga για όλους που θα μας γεμίσει ευεξία! Στη συνέχεια, αφού απολαύσουμε και το τελευταίο πρωινό μας γεύμα στο καταφύγιο, θα αφήσουμε τον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου για να κινηθούμε προς το νομό Γρεβενών και το χωριό «Σπήλαιο»!

Φτάνοντας στο γραφικό χωριό, θα κατευθυνθούμε προς το φημισμένο φαράγγι της Πορτίτσας, όπου το καλά συντηρημένο γεφύρι και η εύκολη πρόσβαση σ’ αυτό, θα μας δώσουν την ευκαιρία να προσεγγίσουμε ένα φυσικό μνημείο απαράμιλλης και ασύγκριτης ομορφιάς!

Ανάμεσα στα μικρά βουνά του Σπηλαίου και της Λυκότρυπας, στους ανατολικούς πρόποδες του Όρλιακα, κυλάει ο ποταμός Βενέτικος δημιουργώντας την μικρή κοιλάδα «Κανάβη»! Η κοιλάδα καταλήγει σε ένα βαθύ φαράγγι, που ονομάζεται «Πορτίτσα», ενώ η έξοδος του ονομάζεται «Καρούτες».

Η κατασκευή της γέφυρας υπολογίζεται το 1743.

Εκεί θα ακολουθήσουμε μία σχετικά βατή πορεία, ενώ αναλόγως με την όρεξή μας και τις καιρικές συνθήκες θα περπατήσουμε για λίγο και μέσα στο ποτάμι!

• Μήκος διαδρομής: ~ 5 χιλ (μπρος πίσω)
• Χρόνος πεζοπορίας: 2.30 ώρες
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 600 μ.
• Βαθμός δυσκολίας: 1+/5 (σχετικά εύκολο)

Επιστρέφοντας στο χωριό «Σπήλαιο», θα μεταβούμε σε παραδοσιακή ταβέρνα για το μεσημεριανό μας γεύμα, ενώ θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα και επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη στις 21.00.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:

• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• Διαμονή 2 ημερών με πρωινό στο καταφύγιο «Βάλια Κάλντα» http://www.katafigiovaliacalda.com/
• 3 έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια yoga
• Στρώματα yoga mat
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ 24%

Σημείωση: Υπάρχει η δυνατότητα για διαμονή σε σκηνή με κόστος συμμετοχής ανά άτομο 99€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (79,84€ + 19,16€). Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινό 2 ημερών και χρήση τουαλέτας/ντουζιέρας.

Προαιρετικά: Ταξιδιωτική ασφάλιση από την Allianz με έξτρα κόστος 4 ευρώ / άτομο. Για λεπτομερή περιγραφή της ασφάλισης ζητήστε μας αναλυτικές πληροφορίες στο info@greenoliver.gr.

Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.

Λογαριασμοί Κατάθεσης

IBAN Πειραιώς: GR75 0171 8640 0068 6414 2381 873
IBAN Εθνικής: GR85 0110 2510 0000 2510 0215 471
IBAN Eurobank: GR78 0260 1220 0004 1020 0788 128
IBAN Alpha: GR49 0140 7270 7270 0200 2001 952

Δικαιούχος: Ζερβόπουλος Χρυσόστομος – Green Oliver

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας καταβάλλοντας την προκαταβολή 30%.

Απαραίτητα για την Εκδρομή

1. Ορειβατικά ή καλά αθλητικά παπούτσια (και 2ο ζευγάρι παπούτσια απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, φόρμες, βερμούδα, σορτς, ζακέτα, γιλέκο, ελαφρύ μπουφάν, κοντομάνικο κλπ (για τις καιρικές συνθήκες ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Μικρό ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. 1,5 lt νερό
7. Σνακ (σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, φρούτα κλπ)
8. Χαρτομάντιλα
9. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
10. Μικρή πετσέτα (απαραιτήτως)
11. Είδη προσωπικής υγιεινής και σαγιονάρες
12. Σεντόνι, sleeping bag (προαιρετικά)

Κανόνες / Προϋποθέσεις

Ο αρχηγός-συνοδός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή ακραίων καιρικών φαινομένων που θα εξέθεταν σε κίνδυνο τα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού-συνοδού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.

Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.

Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 21 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Επιστροφή 70% του χρηματικού ποσού (παρακράτηση προκαταβολής 30%) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.

Κάθε συμμετέχων επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδρομής, για προωθητικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Κάθε συμμετέχων συναινεί στη συλλογή, καταχώριση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων του που έχουν ζητηθεί, με σκοπό την άρτια παροχή υπηρεσίας από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver και την ενημέρωση για επόμενες οργανωμένες εκδρομές και δραστηριότητες. Όλα τα δεδομένα διατηρούνται με απόλυτη εχεμύθεια και ασφάλεια, ενώ κάθε συμμετέχων έχει τη δυνατότητα να ζητήσει άμεσα τη διακοπή συγκέντρωσης των προσωπικών δεδομένων του, καθώς και την οριστική διαγραφή όσων έχουν συγκεντρωθεί από τη Green Oliver.

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!