Πεζοπορικό / Φωτογραφικό Road Trip στη Ροδόπη

Πεζοπορικό / Φωτογραφικό Road Trip στη Ροδόπη

0 αξιολογήσεις
 • ΕμπειρίαΑρχάριος
 • ΤοποθεσίαΡοδόπη Νέστος
 • Διάρκεια3 ημέρες
 • ΠερίοδοςΙούνιος
 • ΓλώσσεςΕλληνικά Αγγλικά
Περιγραφή

Πεζοπορικό / Φωτογραφικό Road Trip στη Ροδόπη
19 έως 21 Ιουνίου

Οδοιπορικό στο δάσος φρακτού - Νέστος!

Το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης περιλαμβάνει το μοναδικό Παρθένο Δάσος της Ελλάδας, ένα από τα σπουδαιότερα στο είδος του στην Ευρώπη με μεγάλη βιοποικιλότητα, αφού εδώ συναντάει κανείς όλες τις ζώνες βλάστησης της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο της φύσης, με πανύψηλα δέντρα αείφυλλων και φυλλοβόλων, κωνοφόρων και πλατύφυλλων, όπως οξυά, σημύδα, δασική πεύκη (κόκκινη πεύκη), μαύρη πεύκη και ερυθρελάτη, ένα σπάνιο είδος στην Ελλάδα που συναντούμε μόνο στη Ροδόπη και διάφορα άλλα είδη. Ιδιαίτερα έντονο στην περιοχή είναι και το υδάτινο στοιχείο με διάφορους σχηματισμούς, μεταξύ αυτών και οι υπέροχο μαίανδροι του ποταμού Νέστου, που όταν τους δει κανείς από ψηλά χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα. Η περιοχή του Παρθένου Δάσους παρέχει καταφύγιο σε μεγάλο αριθμό ζώων, όπως είναι η καφέ αρκούδα, το αγριόγιδο, ο αγριόκουρκος, η αγριόκοτα, ο λύκος, το ζαρκάδι, ο αγριόχοιρος, η αγριόγατα, ο σκίουρος κ.ά. Το τριήμερο φωτογραφικό road trip έχει ως στόχο την φωτογράφιση στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου.
 • Μην ξεχάσετε
  • Αδιάβροχο
  • Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
  • Νερό
  • Παπούτσια για Πεζοπορία
  • Σνακ-ελαφρύ γεύμα
 • Τι περιλαμβάνεται
  • Συνοδός φωτογράφος
  • 2 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό
  • Μικρό γεύμα για την εκδρομή του Σαββάτου
 • Τι δεν περιλαμβάνεται
  • Ότι δεν αναφέρεται
  • Άλλα γεύματα
Σάββατο 19 Ιουνίου
• 16:00: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη.
(Για όσους έρθουν απευθείας, η συνάντηση είναι στις 19.30 στο Παρανέστι).
Τακτοποίηση στα δωμάτια, έλεγχος και προετοιμασία του εξοπλισμού μας και ενημέρωση για το πρόγραμμα της εκδρομής.
• 20:30: Δείπνο στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό.

Κυριακή 20 Ιουνίου
• 07:00: Πρωινό στο ξενοδοχείο
• 08:00: Αναχώρηση για το Δάσος του Φρακτού
Στόχος της ημέρας είναι να περάσουμε αρκετές ώρες φωτογραφίζοντας την πλούσια χλωρίδα και τα υπέροχα τοπία του δάσους. Από το Παρανέστι θα κατευθυνθούμε βόρεια με κατεύθυνση το Φρακτό. Η διαδρομή μέσα από το δάσος σύντομα μας δείχνει πόσο όμορφο είναι το περιβάλλον που πρόκειται να φωτογραφίσουμε. Πρώτη μας στάση το φράγμα του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πλατανόβρυσης. Η τεχνητή λίμνη δημιουργεί ένα ειδυλλιακό τοπίο, με αντανακλάσεις των πανύψηλων δέντρων στα ήρεμα νερά – το φωτογραφικό αποτέλεσμα πολλές φορές είναι εντυπωσιακό! Από εκεί, θα ακολουθήσουμε ανάποδα το Διαβολόρεμα, ένα από τα μεγαλύτερα ρέματα που τροφοδοτούν τη λίμνη. Μετά από 25 περίπου χιλιόμετρα θα συναντήσουμε μπροστά μας τα Θερμιά, μια «φαβέλα» με πρόχειρες παράγκες οι οποίες κρύβουν έναν φυσικό θησαυρό – τα ιαματικά λουτρά της περιοχής.

Από το σημείο αυτό, ακολουθούμε χωματόδρομο μέσα στο πυκνό δάσος, σταματώντας τακτικά για να φωτογραφίσουμε αρχικά το δρυοδάσος και στη συνέχεια τα μεγαλοπρεπή δέντρα μαύρης πεύκης που πλαισιώνουν τον δρόμο.
Φτάνοντας στο δασικό φυλάκιο, κάνουμε μια στάση για ξεκούραση με φόντο το υπέροχο τοπίο. Εδώ μπορούμε να πιούμε ένα «υπαίθριο» καφεδάκι και να προετοιμάσουμε τον εξοπλισμό μας για τη μικρή πεζοπορία που θα ακολουθήσει. Ένα ήπιο μονοπάτι θα μας οδηγήσει στους τρεις καταρράκτες του Αχλαδορέματος, μέσα από το πανέμορφο δάσος πεύκης και σημύδας. Επιστρέφοντας θα φάμε το πικνίκ που θα έχουμε φροντίσει να φέρουμε μαζί μας, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς το Παρανέστι.
Στην επιστροφή, όποιος θέλει να χαλαρώσει, μπορεί να κάνει και λουτρό στα Θερμιά!
•17:00: Επιστροφή στο Παρανέστι.
Η μέρα μας θα κλείσει φωτογραφικά στις όχθες του ποταμού Νέστου, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και φαγητό σε κάποια από τις ταβέρνες του χωριού.

Δευτέρα 21 Ιουνίου
• 07:30: Πρωινό
• 08:30: Check-out
Για το πρωινό κυριακάτικο ξύπνημα θα μας αποζημιώσει ένα μοναδικό θέαμα – οι μαίανδροι του Ποταμού Νέστου από ψηλά! Ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο προς Ξάνθη, παράλληλα με το ποτάμι, θα φτάσουμε στη Σταυρούπολη και από εκεί θα κατευθυνθούμε προς το παρατηρητήριο που βρίσκεται στη θέση Θέα, σε υψόμετρο 891 μέτρων ανάμεσα στους Τοξότες και τα Ίμερα. Μπροστά μας απλώνεται ο Νέστος σε όλο του το μεγαλείο, πλαισιωμένος από πυκνό δάσος. Η θέα των μαιάνδρων είναι καθηλωτική!
Πριν συνεχίσουμε τη βόλτα μας για να γνωρίσουμε τον Νέστο από πιο κοντά, θα επισκεφτούμε τα ερειπωμένα χωριά Κρωμνικό και Λιβερά, στα οποία υπάρχει πιθανότητα να συναντήσουμε και να φωτογραφίσουμε κοπάδια αλόγων.

Επόμενη στάση, τα στενά του Νέστου, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αφήνουμε το αυτοκίνητό μας στη Γαλάνη και ξεκινάμε μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή δίπλα στο ποτάμι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να φωτογραφίσουμε τα νερά, τις όχθες και τα νησάκια του Νέστου από κοντά, κινούμενοι και δίπλα στις παλιές γραμμές του τρένου με τις γραφικές πέτρινες σήραγγες. Στην επιστροφή, θα ξεκουραστούμε στην παραλία που βρίσκεται κοντά στον χώρο στάθμευσης – οι θαρραλέοι μπορούν να κάνουν μια βουτιά στα παγωμένα νερά ή να απολαύσουν flying fox πάνω από το ποτάμι!

Τελευταία μας στάση κάποια από τις ταβέρνες της περιοχής, για να κλείσουμε γευστικά ένα σαββατοκύριακο γεμάτο φύση και εικόνες!

Canon Photographer: Μπάμπης Γκιριτζιώτης.
Χιλιομετρικές αποστάσεις:
Αθήνα – Παρανέστι: 682 km
Θεσσαλονίκη – Παρανέστι: 182 km
Επικοινωνήστε μαζί μας αν δεν έχετε κάποιο μεταφορικό μέσο.

Ενδεικτικός Φωτογραφικός Εξοπλισμός
Προαιρετικά
• Φωτογραφική μηχανή DSLR ή mirrorless.
• Τουλάχιστον έναν φωτογραφικό φακό 24mm.
• Ένα ελαφρύ τρίποδο.
• Τουλάχιστον 2 εξτρά μπαταρίες.
• Κάρτες μνήμης (μία τουλάχιστον 16GB).

Το σημείο συνάντησης είναι στην Θεσσαλονικη. (η ώρα και το σημείο της συνάντησης θα κανονιστούν με τον οδηγό σας)

Χρήσιμος Εξοπλισμός
Για τις σύντομες πεζοπορικές διαδρομές μας, συστήνουμε να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια πεζοπορίας.

Προηγούμενη εμπειρία
Απαιτείται μόνο πλήρως λειτουργικός φωτογραφικός εξοπλισμός και καλή διάθεση!


Πολιτική ακύρωσης
1.Για ακυρώσεις έως 30 ημέρες πριν τη δραστηριότητα, υπάρχει το δικαίωμα επιστροφής 100% των χρημάτων, αφαιρούμενου του κόστους τραπεζικών συναλλαγών για την κράτηση και την επιστροφή των χρημάτων.
2. Για ακυρώσεις στο διάστημα από 30 έως και 7 ημέρες πριν τη δραστηριότητα, υπάρχει δικαίωμα επιστροφής του 50% του κόστους συμμετοχής αφαιρούμενου του κόστους τραπεζικών συναλλαγών για την κράτηση και την επιστροφή των χρημάτων.
3. Για ακυρώσεις λιγότερο από 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής δεν προκύπτει δικαίωμα επιστροφής χρημάτων, και παρακρατείται όλο το κόστος της εκδρομής.
4. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός ατόμων (7). Στην περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων η ημερομηνία διεξαγωγής θα αλλάξει και θα ανακοινωθεί μελλοντικά.
5. Σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά των διοργανωτών λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού ατόμων, επιστρέφεται το σύνολο του ποσού.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στην εξόρμηση
Ο συμμετέχων αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη να κρίνει εάν μπορεί να συμμετέχει στην εξόρμηση χωρίς να επιβαρύνει την υγεία του, καθώς επίσης και να εξασφαλίσει ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα ή αυτή των άλλων συμμετεχόντων. Αναγνωρίζει και δέχεται πως τα καιρικά φαινόμενα στο βουνό είναι ευμετάβλητα και απρόβλεπτα, για το λόγο αυτό ο διοργανωτής δεν φέρει ευθύνη για ακύρωση της εκδρομής ή αλλαγής σχεδιασμού για αυτόν τον λόγο. Επίσης σε περίπτωση που τεθεί ο συμμετέχων σε κίνδυνο είτε τραυματισμού, απώλειας μέλους του σώματος, ή της ίδιας τη ζωής, η ευθύνη του διοργανωτή περιορίζεται στη σωστή προετοιμασία και ορθή απόφαση/ επιλογή / αλλαγή σχεδιασμού, και στην παροχή οδηγιών ώστε να διασφαλιστεί όσο γίνεται η σωματική ακεραιότητα και ψυχική και πνευματική υγεία των συμμετεχόντων.
Ο συμμετέχων είναι υπεύθυνος και υπόλογος για την ειλικρινή δήλωση κατάστασης της υγείας του
Περιλαμβάνεται:
• Φωτογραφική κατάρτιση και καθοδήγηση από τον Canon Photographer Μπάμπη Γκιριτζιώτη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τεχνικές και να πάρουμε χρήσιμες συμβουλές για φωτογράφιση στη φύση και για τη σωστή χρήση του εξοπλισμού.
• Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό (σε δίκλινα δωμάτια, επιβάρυνση μονόκλινου: 35 ευρώ).
• Μικρό γεύμα για την εκδρομή του Σαββάτου.
 
Φωτογραφίες & Βίντεο
Σημείο συνάντησης
Παρανέστι ή Θεσσαλονίκη
0 Αξιολογήσεις 0