Δραστηριότητες και Ταξίδια Περιπέτειας σε όλη την Ελλάδα.

4th Tour of Daphne-The Divine ride!

Οργανωτής: Cycling Hellas
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Tour of Daphne cycling hellas
Cycling Hellas
Μέρος: Larissa, Greece
Πάρε Οδηγίες
Περιγραφή

Σας προσκαλούμε στο μυθικό ποδηλατικό  event  Tour of Daphne!
Είστε ευπρόσδεκτοι να απολαύσετε ένα event γεμάτο με Ελληνική μυθολογία και ιστορία!
Αναβιώστε το μύθο του έρωτα του θεού Απόλλωνα με την όμορφη νύμφη Δάφνη και ακολουθήστε την δική του μυθική Δελφική διαδρομή!
 

Η Cycling Hellas και ο Ποδηλατικός  Αθλητικός Σύλλογος  ΠΗΝΕΙΟΣ με συνδιοργανωτές:  την  Περιφέρεια Θεσσαλίας,  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Τεμπών, το Δήμο Δελφών και με την υποστήριξη: της Ποδηλατικής Κοινότητας Εν Κινήσει, του Σωματείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δρυάς, της Εφορείας  Αρχαιοτήτων  Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων, του  Δήμου  Φαρσάλων,  του Δήμου Δομοκού, του Δήμου Λαμιέων  και του  Δήμου Γραβιάς και του ΕΚΑΒ Κεντρικής Ελλάδας, πραγματοποιούν το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 την καινοτόμο ποδηλατική εκδήλωση με την επωνυμία 4th Tour of Daphne – The Divine Ride. 
 
Τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Είναι ποδηλατικό ταξίδι 230 χιλιομέτρων, αναβιώνει το μύθο του έρωτα του Θεού Απόλλωνα για τη κόρη του Πηνειού Δάφνη και την μυθική πομπή που ξεκινούσε από τα Τέμπη και έφτανε στους Δελφούς προς τιμή του Θεού, συνδέοντας την ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό!

Στόχος είναι η ανάπτυξη και η προσέλκυση του αθλητικού, ψυχαγωγικού, πολιτιστικού τουρισμού στη χώρα μας. Παράλληλοι στόχοι είναι η ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και η ανάπτυξη της ποδηλασίας αφενός και αφετέρου η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που εμπλέκονται και η ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών στοιχείων και τοπικών προϊόντων.

Το Εvent απευθύνεται στους λάτρεις μεγάλων αποστάσεων και της ιστορίας της χώρας μας. Ξεκινά από την Κοιλάδα των Τεμπών Λάρισας και τερματίζει στο Μαντείο των Δελφών αναδεικνύοντας μύθους και ιστορίες της Ελλάδας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αφετηρία: Κοιλάδα Τεμπών, Πηγή Δάφνης .

Ώρα εκκίνησης: 8.00 πμ.

Τερματισμός: Μαντείο των Δελφών. Κατάθεση δάφνινων κλάδων.

Διαδρομή: 230 χιλιόμετρα. Αγία Παρασκευή Τεμπών, Ευαγγελισμός, Μακρυχώρι, Λάρισα, Φάρσαλα, Δομοκός, Λαμία, Γραβιά, Άμφισσα, Μαντείο Δελφών.

Διάρκεια διαδρομής: περίπου 9-12 ώρες.

Επίπεδο δυσκολίας: Μέτριο. Μέση προς καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη.

Ηλικίες: Οι συμμετέχοντες να είναι ενήλικες.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 28 Αυγούστου

Αφίξεις των επισκεπτών στην Λάρισα.

7.00μμ Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης .

8.30μμ Δείπνο και διαμονή στο ξενοδοχείο Metropol http://www.metropol-to.com/en/ και ακολούθως τεχνικό συνέδριο για το event

 

Σάββατο 29 Αυγούστου

6.00- 6.45 πμ Πρωινό στο ξενοδοχείο – τακτοποίηση ποδηλάτων & βαλιτσών σε οχήματα.

7.00 πμ Αναχώρηση των ποδηλατών για ττην εκκίνηση – Κοιλάδα Τέμπών.

7.45 πμ Σύντομη τεχνική ενημέρωση πριν την εκκίνηση.

8.00πμ Εκκίνηση

Διάρκεια διαδρομής: περίπου 9-12 ώρες.

Τερματισμός: Δελφοί.

Απονομές κατά τη διάρκεια των τερματισμών.

10.00μμ Γεύμα σε  ξενοδοχείο – restaurant στους Δελφούς. Προαιρετική διαμονή (extra payment) στο ίδιο ξενοδοχείο.

Ελληνική μουσική βραδιά και διανυκτέρευση.

 

Κυριακή 30 Αυγούστου

9.30πμ Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

3.15μμ Αναχωρεί λεωφορείο ΚΤΕΛ από Δελφούς για Θεσ/νίκη με ενδιάμεση στάση στην Αγία Παρασκευή στα Τέμπη. Η επιστροφή των αυτοκινήτων, τρέιλερ της διοργάνωσης θα γίνει την ίδια ώρα με το λεωφορείο ΚΤΕΛ με προορισμό τα Τέμπη.

4.00μμ και 6.45μμ : Αναχωρεί λεωφορείο ΚΤΕΛ από Δελφούς για Αθήνα.

Σημείωση:

Όσοι διαμείνουν στους Δελφούς, την Κυριακή το πρωί μπορούν να επιλέξουν να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Το εισιτήριο της εισόδου στο χώρο βαρύνει τους συμμετέχοντες. Ο ξεναγός είναι προσφορά της διοργάνωσης.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

 Η διαδρομή των 230 χιλιομέτρων είναι καταγεγραμμένη σε roadbook το οποίο  θα περιέχεται μέσα στον φάκελο που θα διανεμηθεί σε όλους τους ποδηλάτες.

Οι ποδηλάτες μπορούν να αναλύσουν κ να μελετήσουν τη διαδρομή κλικάροντας πάνω στο link:https://flow.polar.com/training/analysis/2415112083 

Σε όλη τη διαδρομή θα κινούνται σε πομπή αυτοκίνητα και φορτηγά ψυγεία υποστήριξης για υδροδοσία, τροφοδοσία, service του “Δαλαβίκαςbikes” σε σταθμούς για την μηχανική υποστήριξη των ποδηλάτων, προπομπός οδηγός μπροστά, αυτοκίνητο «σκούπα - τέλος του tour», ποδηλάτες συνοδοί, οχήματα για πρώτες βοήθειες (Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ κ.α. οχήματα), φορτηγό για μεταφορά ποδηλάτων, λεωφορείο, οι συνοδοί ποδηλατών πίσω από το γκρουπ που επιθυμούν να συνοδεύσουν.

Οι ποδηλάτες ποδηλατούν σε πομπή, όλοι μαζί υποχρεωτικά μέχρι συγκεκριμένο σημείο σε περιφερειακό δρόμο της πόλης και απο εκεί θα δοθεί εκκίνηση, κινούντια με το δικό τους ρυθμό σταματώντας στα σημεία κοντρόλ.

Σημείο Κοντρόλ για σφράγισμα της κάρτας θα υπάρχει στην εκκίνηση, στα Φάρσαλα, στην Κεντρική Πλατεία της Λαμίας, στη Γραβιά και στον τερματισμό στους Δελφούς.

ΣΤΑΘΜΟΙ &  ώρα λειτουργίας των CONTROL:

Η Γραμματεία / κοντρόλ στα Φάρσαλα ανοίγει 9.30π.μ. και κλείνει στις 12.30μ.μ.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στη Λαμία ανοίγει 11.30π.μ. και κλείνει στις 3.30μ.μ.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στη Γραβιά ανοίγει 12.30π.μ. και κλείνει στις 7.00μ.μ.

Η Γραμματεία / κοντρόλ στους Δελφούς ανοίγει στις 2.30 μ.μ. και κλείνει 10.00μ.μ.

 

Για τους ποδηλάτες που για κάποιο λόγο εγκαταλείπουν τη διαδρομή, τους δίνεται η δυνατότητα να φορτώσουν το ποδήλατο σε αυτοκίνητο «σκούπα- τέλος του tour».

Οι αθλητές που τερματίζουν στην αψίδα της διοργάνωσης σφραγίζουν την κάρτα και καταθέτουν τον κλάδο Δάφνης σε ειδικό χώρο στην είσοδο του Δημαρχείου Δελφών.

 

ΥΔΡΟΔΟΣΙΑ / ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ

Υπάρχουν έξι σημεία για εφοδιασμό με νερό / φαγητό κατά μήκος της διαδρομής:

1ος σταθμός μικρού ανεφοδιασμού/ υδροδοσία στην εκκίνηση στα Τέμπη.

2ος σταθμός μικρού ανεφοδιασμού/ υδροδοσία, στο 78 χιλιόμετρο στα Φάρσαλα.

3ος σταθμός μπουφέ ανεφοδιασμού/ υδροδοσίας το 107 χιλ. στο Δομοκό.

4ος σταθμός μπουφέ ανεφοδιασμού/ υδροδοσία στο 141 χιλ. στην Κεντρική Πλατεία Λαμίας.

5ος σταθμός μπουφέ ανεφοδιασμού/ υδροδοσία στο 179 χιλ. στη Γραβιά.

6ος σταθμός μπουφέ μικρού ανεφοδιασμού και υδροδοσία στο 230χιλ τερματισμό στους Δελφούς.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Τσαντάκι ποδηλάτου για προσωπικά αντικείμενα.

Κράνος

Σαμπρέλα & Λεβιεδάκια

Μπαντάνα

Αντανεμικό-αδιάβροχο αμάνικο τζάκετ (προαιρετικό).

Αντανεμικό-αδιάβροχο με μανίκια τζάκετ (προαιρετικό σε περίπτωση βροχής).

Γυαλιά ηλίου.

Αντηλιακή κρέμα κ αντηλιακή κρέμα για χείλη ανάλογα με την εποχή.

Extra μπουκάλι με νερό.

Φωτογραφική μηχανή, προσωπικά αντικείμενα.

 

OΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και θα συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής.

Όλοι οι ποδηλατες συμπληρώνουν και υπογράφουν την  υπεύθυνη δήλωση του Ν105 (σύμφωνα με το υπόδειγμα στο σχετικό πεδίο -ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-) με την οποία  δηλώνουν ότι  συμμετέχουν στην εκδήλωση με δική τους ευθύνη,δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στη μετακίνησή τους μέσα σε κεντρικούς κ περιφερειακούς δρόμους και  είναι απόλυτα υπεύθυνοι  για την σωματική τους ακεραιότητα, βεβαιώνουν  για  τη σωματική και  ψυχολογική υγεία - ικανότητα καθώς και για λοιπά θέματα/ όρους της διοργάνωσης καιΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ την προσκομίζουν στη Γραμματεία της εκδήλωσης.

Συστήνεται στους ποδηλάτες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Οι συμμετέχοντες είναι απόλυτα υπεύθυνοι για την φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων-εξοπλισμού κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι συμμετέχοντες  οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή και να καταθέσουν χρήματα εγκαίρως στις ημερομηνίες που αναφέρονται.

Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα χωρίς πρόβλημα να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες και βίντεο όπου εμφανίζεται οποιοσδήποτε συμμετέχοντας ποδηλάτης, θεατής ή συνοδό.

 

ΠΟΙΝΕΣ:

Η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά την εκδήλωση.

Αποκλεισμός προβλέπεται στους ποδηλάτες για εκούσια ρίψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό), εκτός των ζωνών τροφοδοσίας.Το ποδήλατο είναι ένα οικολογικό άθλημα και έτσι θα πρέπει να το υπερασπιστούμε.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ:

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής να κινούνται δεξιά και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Βάσει του Κ.Ο.Κ. τα φώτα και τα γιλέκα είναι υποχρεωτικά μισή ώρα πριν την ανατολή και μισή ώρα πριν τη δύση του ήλιου.

Σε περίπτωση βλάβης στο δρόμο, οι ποδηλάτες σταματούν στη άκρη του δρόμου δεξιά με ασφάλεια για τους ίδιους και για τους άλλους διερχόμενους. Απαραίτητος ο εξοπλισμός για βλάβη (τρόμπα, σαμπρέλα, λεβιεδάκια κλπ).

Σημεία ελέγχου – κοντρόλ θα υπάρχουν στην εκκίνηση, στα Φάρσαλα, στη Λαμία, Γραβιά  και στον τερματισμό. Κρατήστε μια σειρά για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Σημεία bike Service θα υπάρχουν σε όλους τους παραπάνω  σταθμούς κοντρόλ.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ:

Οι συνοδοί κινούνται υποχρεωτικά πίσω από το γκρουπ του αθλητή που συνοδεύουν. Δεν προπορεύονται ή κατά οποιονδήποτε τρόπο δεν παρεμποδίζουν το αυτοκίνητο του Προπομπού της εκδήλωσης.

Τα αυτοκίνητα πρέπει να κινούνται στη δεξιά πλευρά του δρόμου όπως επιβάλλει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι οδηγοί είναι υπεύθυνοι για το όχημά τους και πρέπει να συμμορφώνονται αμέσως με τις συστάσεις και οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων / ανασυγκροτήσεων, σταματούν δεξιά, πριν ή μετά το χώρο στάσης των ποδηλατών, με τρόπο που δεν εμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων και των ποδηλατών.

Δεν προπορεύονται ποτέ από κυρίως group ή μεμονωμένους ποδηλάτες σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Δεν ακολουθούν ποτέ κυρίως group ή μεμονωμένους αθλητές σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.

Δεν παρέχουν βοήθεια σε ποδηλάτη με τρόπο που επιβαρύνει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, έρχεται σε αντίθεση με τον Κ.Ο.Κ. και τον κώδικα δεοντολογίας διεξαγωγής αγώνων ποδηλασίας (τράβηγμα / προώθηση ποδηλάτη) ή /και επιβαρύνει τη θέση άλλου αθλητή.

 Σε περίπτωση ή κατάσταση ανάγκης ή για παροχή βοήθειας, λαμβάνουν ΠΑΝΤΟΤΕ υπ' όψιν τους υπόλοιπους ποδηλάτες και διερχόμενους γενικότερα, καταλαμβάνοντας θέση μέσα στο δρόμο που να μην εμποδίζει την ομαλή ροή και την κυκλοφορία ποδηλατών και άλλων οχημάτων.

Απαγορεύεται σε όλους τους οδηγούς ή συνοδούς να πετάνε οπουδήποτε κατά μήκος της διαδρομής κάποιο αντικείμενο ή σκουπίδια.

Οι εγγραφές ανοίγουν 30 Οκτωβρίου 2019 και λήγουν Παρασκευή 31 Ιουνίου 2020 και ώρα 24.00

 

Οικονομικοί όροι

*Το κόστος συμμετοχής ορίζεται το ποσό  των 25ευρώ.

*Έγκυρη θεωρείται  η συμμετοχή που έχει τακτοποιηθεί οικονομικά  τουλάχιστον μέχρι τις 10 Αυγούστου.

*Η κατάθεση του χρηματικού ποσού θα γίνει με Paypal ή με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό: GR30 0172 6080 0056 0806 2675 523 - Τράπεζα Πειραιώς 

Δικαιούχος Δαλαβίκας Κωνσταντίνος

*Τυχόν έξοδα κατάθεσης βαρύνουν  ΜΟΝΟ τον καταθέτη.

Σημείωση:

*Στην κατάθεση απαραίτητα αναγράφεται μαζί με το ονοματεπώνυμο καταθέτη, ο τίτλος της εκδήλωσης «3ος ΔΡΟΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ».

*Η Γραμματεία δεν θα δεχτεί να γίνουν πληρωμές την ημέρα της εκδήλωσης.

* Ο ποδηλάτης που δηλώσει συμμετοχή και δεν προσέλθει στην εκδήλωση δε δικαιούται

επιστροφή χρημάτων.

*Μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας  καμία δήλωση συμμετοχής δε θα γίνει δεκτή.

->Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα-δήλωση και με την υποβολή της αποδέχονται όλους τους  κανονισμούς και όρους της εκδήλωσης.

 

Διανομή Φακέλου

Η Οργανωτική Επιτροπή θα διανέμει στους συμμετέχοντες φάκελο που θα περιλαμβάνει τον αριθμό, την κάρτα συμμετοχής, το roadbook, την Υπεύθυνη Δήλωση, την τηλεφωνική λίστα της διοργάνωσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή!! Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι στο πίσω μέρος του αριθμού που θα παραλάβουν, να γράψουν το όνομά τους, την ομάδα αίματος, αναφορά χρόνιας κατάστασης π.χ αλλεργίες, άσθμα, κάποια λήψη φαρμάκων εκείνη τη περίοδο και τέλος τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας με συγγενή τους.

 Η εγγραφή περιλαμβάνει
Τεχνικό συνέδριο στο ξενοδοχείο (για όσους διαμείνουν στη Λάρισα)
Αναμνηστικό δίπλωμα για όλους τους τερματίσαντες
Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες
Το νούμερο πλάτης ως αναμνηστικό
Roadbook
Control card
Τελευταία 10km  start/finish timing
6 σταθμούς υδροδοσίας
6 Σταθμούς τροφοδοσίας
Παροχή ιατρικών υπηρεσιών
Μηχανική υποστήριξη Service στους σταθμούς (Δομοκό, Λαμία, Γραβιά)
Αυτοκίνητα συνοδείας στη διαδρομή
Συνοδεία Αστυνομίας
Βανάκι σκούπα- τέλος Tour
Μεταφορά αριθμημένων σακιδίων των ποδηλατών από την εκκίνηση στον τερματισμό
Μπουφέ,τελετή βραβείων, Ελληνική μουσική βραδιά
Τεχνικό  T-Shirt
Ψηφιακή Μπροσούρα.

Extra - δεν περιλαμβάνονται
8€/άτομο     Ασφαλιστική κάλυψη.
45€/άτομο   Ποδηλατικό Short sleeve cycling jersey -Tour of Daphne.
65€/άτομο   Bib Short- Tour of Daphne.
35€/άτομο   Διαμονή +ημιδιατροφή + πρωϊνό σε ξενοδοχείο για 28/8 στη Λάρισα.
25€/άτομο   Διαμονή  σε ξενοδοχείο στους Δελφούς.
12€/άτομο   Εισιτήριο για το Μουσείο στους Δελφούς.
26€/άτομο   Το εισιτήριο επιστροφής για Τέμπη.
38€/άτομο   Το εισιτήριο για Θεσ/νίκη
17€/άτομο   Το εισιτήριο για Αθήνα.

Απονομές, Έπαθλα
Σε όλους τους ποδηλάτες που τερματίζουν στους  Δελφούς απονέμεται τιμητικά αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο με τα διακριτικά της διοργάνωσης.

Οι βραβεύσεις θα γίνουν μπροστά στο Δημαρχείο των Δελφών.

Μεταφορά
Οι ποδηλάτες μπορούν να παρκάρουν με ασφάλεια τα αυτοκίνητά τους  στο χωριό Τέμπη που βρίσκονται πάνω στο δρόμο στην παλιά Εθνική οδό.

Κυριακή 30/8 3.15μμ: Αναχωρεί λεωφορείο από Δελφούς για Θεσ/νίκη με ενδιάμεση στάση στη Λάρισα. Τιμή εισιτηρίου για Λάρισα  26 ευρώ για Θεσ/νίκη 38 ευρώ.

Κυριακή 4.00μμ  και 6.45:  Αναχωρεί λεωφορείο από Δελφούς για Αθήνα. Τιμή εισιτηρίου για Αθήνα  17ευρώ.

 

Xtreme Greece
Πρόσθεσε Σχόλιο...
Θα πρέπει να κάνετε Είσοδος για να προσθέσετε το σχόλιο σας!