3μερο στη Δρακόλιμνη και την κορυφή της Τύμφης

3μερο στη Δρακόλιμνη και την κορυφή της Τύμφης

0 αξιολογήσεις
 • ΠερίοδοςΟκτώβριος
Περιγραφή

3μερο στη Δρακόλιμνη και την κορυφή της Τύμφης, Πάπιγκο

επικοινήστε μαζί μας για διαθεσιμότητα

Ενας από τους δημοφιλέστερους ορειβατικούς προορισμούς της Ηπείρου, η Τύμφη χαρακτηρίζεται από έντονο ανάγλυφο, με απότομους γκρεμούς που σχηματίστηκαν πριν από 37 με 150 εκατομμύρια χρόνια. Οι πλαγιές του είναι κατάφυτες από οξιές, βελανιδιές και κέδρους, ενώ ψηλότερα συναντάμε μαύρη πεύκη, μακεδονίτικο έλατο και ρόμπολα.
Στα νότια του βουνού βρίσκεται το φαράγγι του Βίκου με τις πηγές του Βοϊδομάτη, ο οποίος ενώνεται με τον ποταμό Αώο- φυσικό όριο ανάμεσα στην Τύμφη και την Τραπεζίτσα. Στην ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός από το 1973, ζουν σπάνια θηλαστικά, όπως η αρκούδα ο λύκος και η βίδρα, καθώς και πτηνά, όπως ο χρυσαετός, ο γυπαετός, ο ασπροπάρης και η χιονάδα.
 • Μην ξεχάσετε
  • Αδιάβροχο
  • Αντιανεμικό
  • Αντιηλιακό
  • Γυαλιά ηλίου, καπέλο
  • Μπατόν πεζοπορίας
  • Νερό
  • Ορειβατικά Παπούτσια
  • Σνακ-ελαφρύ γεύμα
  • Zεστά ρούχα
 • Τι περιλαμβάνεται
  • Επαγγελματίες συνοδοί
  • Φωτογραφίες
  • Μεταφορά από και προς Αθήνα
  • Διανυκτέρευση στο καταφύγιο
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο
 • Τι δεν περιλαμβάνεται
  • Τρόφιμα ή ποτά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.00: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Μετρό Άγιος Αντώνιος. Παρακαλείστε να είσαστε στο σημείο 10 λεπτά πιο νωρίς 17.20 Παλατάκι 18.10 Ισθμός Κορίνθου. Προορισμός η πόλη των Ιωαννίνων και το ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Ενδεικτική ώρα άφιξης +/- 22.00 Check In στο ξενοδοχείο, τακτοποιήση στα δωμάτια (δίκλινα & τρίκλινα) και βραδινή έξοδο στη γραφική πόλη των Ιωαννίνων
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
08.00 : Check out από το ξενοδοχείο, αφού πάρουμε το πρωινό μας, Το πεζοπορικό ταξίδι μας με προορισμό το ονειρικο Μικρό Πάπιγκο έχει ξεκινήσει και αναμένεται να είναι συναρπαστικό. Μετά από μία ώρα περίπου φθάνουμε στο σημείο έναρξης της πεζοπορίας μας. Θα φορέσουμε τα ορειβατικά μας σακίδια με προορισμό το ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκας στα 1950 μέτρα. Ξεκινάμε τη πεζοπορία μας διασχίζοντας τον όμορφο πετρόκτιστο οικισμό του χωριού έχοντας απένατι μας τον επιβλητικό όγκο της Αστράκας. Ακολουθούμε το εθνικο μονοπάτι 03 μέσα σε καταπράσινο δάσος αρχικά έως την βρύση Αντάλκη 1178μ και στη συνέχεια σιγά σιγά το δάσος δίνει τη θέση του σε αραιούς θαμνώδες κέδρους με κατάληξη σε αλπικό πεδίο με απεριόριστη θέα!! Προς το μεσημέρι, μετά από 4 ώρες περίπου, έχουμε φτάσει στο ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκας. Τακτοποίηση, ελεύθερη ώρα για φαγητό και ξεκούραση. 17.30 ετοιμάζουμε το σακίδιο μας με προορισμό τη φημισμένη Δρακόλιμνη της Τύμφης σε υψόμετρο 2050 μέτρων. Το μονοπάτι αρχικά κατηφορίζει μέχρι την εποχική λίμνη “λάκκα Τσουμάνη”, από όπου και συνεχίζει ανηφορικά μέχρι τη Δρακόλιμνη!! Φθάνοντας στη λίμνη, στο σπίτι του Αλπικού Τρίτωνα, οι εικόνες θα μας μαγέψουν .. Θα απολαύσουμε τη θέα της χαράδρας του Αώου, της Τραπεζίτσας και του Σμόλικα!! Επιστροφή στο καταφύγιο από την ίδια διαδρομή, φαγητό και διανυκτέρευση!
 
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΜΙΚΡΟ ΠΑΠΙΓΚΟ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΣΤΡΑΚΑΣ
Μικρό Πάπιγκο 951μ - Καταφύγιο Αστράκας 1912μ → Μέγιστο Υψόμετρο: 1912μ → Ελάχιστο Υψόμετρο: 951μ → Μήκος διαδρομής: 5,9 χλμ → Συνολική ανάβαση: 988 μέτρα → Συνολική Κατάβαση: 37 μέτρα → Εκτιμώμενος Χρόνος Πορεία: 3,30 ώρες → Βαθμός Δυσκολίας: 2 (πολύ καλή φυσική κατάσταση)
 
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΣΤΡΑΚΑΣ - ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ
Καταφύγιο Αστράκας 1912 μ - Δρακόλιμνη 2050 μ → Μέγιστο Υψόμετρο: 2050 μ → Ελάχιστο Υψόμετρο: 1755 μ → Μήκος διαδρομής: 2,8 χλμ → Συνολική ανάβαση: 273 μέτρα → Συνολική Κατάβαση: 189 μέτρα → Εκτιμώμενος Χρόνος Πορεία: 1.30 ώρες → Βαθμός Δυσκολίας: 2 (πολύ καλή φυσική κατάσταση)
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Πρωινό ξύπνημα, και αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή προς την υψηλότερη κορυφή της Τύμφης, τη Γκαμήλα στα 2497 μέτρα!! Η διαδρομή προς την κορυφή εναλλάσσεται και μας εμφανίζει πότε εντυπωσιακούς βράχους πότε λιβαδάκια, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας, όπου μετά από 3 ώρες περίπου φθάνουμε στην κορυφή! Εκτός από την χαράδρα του Αώου θα θαυμάσουμε την Δρακολιμνη Τύμφης από μια μοναδική οπτική γωνία, το πίσω μέρος της κορυφής της Αστράκας, τα αλπικα λιβάδια του οροπεδιου, τον Σμόλικα στο βάθος, αλλά και τις πολλές βουνοκορφές και ορθοπλαγιές της περιοχής Για την επιστροφή μας στο καταφύγιο της Αστράκας, θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω. Αφού επιστρέψουμε στο καταφύγιο, θα έχουμε λίγο χρόνο για ξεκούραση και θα ξεκινήσουμε την κατάβαση μας προς το Μικρό Πάπιγκο, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν! Φαγητό σε ταβέρνα του χωριού και επιστροφή στην Αθήνα αργά το βράδυ
 
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΣΤΡΑΚΑΣ - ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΑΜΗΛΑ
Καταφύγιο Αστράκας 1912 μ - Κορυφή Γκαμήλα 2497 μ → Μέγιστο Υψόμετρο: 2497 μ → Ελάχιστο Υψόμετρο: 1767 μ → Μήκος διαδρομής: 5,1 χλμ → Συνολική ανάβαση: 679 μέτρα → Συνολική Κατάβαση: 150 μέτρα → Εκτιμώμενος Χρόνος Πορεία: 3 ώρες → Βαθμός Δυσκολίας: 2 (πολύ καλή φυσική κατάσταση)
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλή φυσική κατάσταση

Ημερομηνία Αναχώρησης / ΕπιστροφήςΑναχώρηση: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 2023 / Επιστροφή: Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 2023
 
'Ωρα Αναχώρησης / ΕπιστροφήςΑναχώρηση Παρασκευή:
- Άγιος Αντώνιος Μετρό: 17.00, Παλατάκι (Βασιλοπουλος) 17.20, Ισθμός: 18.10 (παρακαλείστε να είσαστε 10 λεπτά πιο νωρίς στο σημειο συνάντησης) / Επιστροφή Κυριακή: 23.00 (ενδεικτική)
 
Σημείο Αναχώρησης / ΕπιστροφήςΆγιος Αντώνιος Μετρό / Παλατάκι / Ισθμός

Υπάρχει κουζίνα στο καταφύγιο, χρειάζεται να φέρετε μαζί σας σαγιονάρες για το καταφύγιο.
Δρακόλιμνες ονομάζονται οι αλπικές λίμνες που σχηματίζονται κυρίως στα βουνά της Ηπείρου και φιλοξενούν στα νερά τους αλπικούς Τρίτωνες. Στην περιοχή γύρω από τις Δρακόλιμνες υπάρχουν βοσκότοποι όπου το καλοκαίρι μετακινούν τις στάνες τους οι κτηνοτρόφοι. Η περιοχή γύρω από μια Δρακόλιμνη είναι εύφορη λόγω των πηγών και των τρεχούμενων νερών
Φωτογραφίες & Βίντεο
Σημείο συνάντησης
0 Αξιολογήσεις 0