Οutdoor Αctivities and Adventure Τours / Things to do in Greece

Why Mainalo?

Αρθογράφος:
Add to Favorites
IMG_0865
12
2014-02-23_217
10609589_914976715198052_1232625786674619795_n
Description

Γιατί Μαίναλο;

Το Μαίναλο είναι ενας ορεινός όγκος στην Πελοπόννησο και μάλιστα απο τους μεγαλύτερους της Ελλάδας, με κορυφή την Οστρακίνα. Μισής ώρας διαδρομής απο την  Τρίπολη. Πλούσια βλάστιση με έλατα κυρίως. Ζωάκια, πουλάκια, πεταλουδίτσες..Διάσημα χωριά εκτείνοντε σε όλο το μήκος κ πλάτος και πάει λέγοντας.

Αν ο μοναδικός σου σκοπός όμως δεν είναι να δεις αυτη την υπέροχη φύση  και τα πουλάκια που τιτιβίζουν, τότε το Μαίναλο είναι ο ιδανικός προορισμός για extremesports!

·         Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου , το οποίο ναι μεν  μικρό αλλά αγαπήθηκε γι’αυτόν ακριβώς το λόγο. Πίστες για όλους τους βαθμούς δυσκολίας. Κατεβασίες ανάμεσα σε έλατα με θέα. Ski, snowboard, έλκυθρο και φυσικά chalet. Όλα αυτά κόντα σε ξενώνες.

·         Rafting, kayak στον φημισμένο Λούσιο .Κρυστάλλινα νερά, φοβερή διαδρομή στην οποία τελειώνοντας, έχεις αφήσει πίσω σου κάθε πρόβλημα και νιώθεις ενά είδος αγαλλίασης.

·         Downhill με ποδήλατα (mountainbikes) σε συματοδοτημένες διαδρομές ανάμεσα σε δέντρα και κατσάβραχα του Μαινάλου.

·         Enduro. Ατελείωτοι OffRoad δρόμοι που ίσως περνούν μέσα απο γραφικά χωριουδάκια. Χαλίκι, χώμα, πέτρα, δέντρα και αυτοσχέδια αλματάκια για τους τολμηρούς.

·         Τζιπάδα 4Χ4. Διαδρομές κατάλληλες για να χωράει το τερατάκι αυτοκίνητο σου απολαμβάνοντας παράλληλα τα χαριτωμένα προβατάκια παύλα γιδούλες , που σίγουρα θα συναντήσεις..

·         Πολλά-πολλά χιλιόμετρα για πεζοπορία (trekking που είναι και της μοδός). Εδώ θα ήθελα να αναφέρω τον Ε.Ο.Σ ( Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τρίπολης) ο οποίος έχει προσφέρει σημαντικά στην σηματοδότηση-εκκαθάριση των μονοπατιών και στην διοργάνωση εκδρομών για πεζοπορία, ορειβασία και αναρρίχηση.

·         Camping. Πέρνεις την σκηνούλα με όλα τα συμπράγκαλά σου, βρίσκεις το ιδανικό μέρος για διανυκτέρευση ( υπάρχουν πληροφορίες για ιδάνικα σημεία έδω). Εάν πάλι δεν είσαι και πάρα πολύ της εξοχής και κά8ε θόρυβο που ακούς το βράδυ είναι ικανός να σε στείλει απο καρδία, ή δεν σ’αρέσουν τα ζουζουνάκια, μπορείς να διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο του Ε.Ο.Σ που είναι δίπλα απο το Χιονοδρομικό Κέντρο σε συννενόηση μαζί τους.

 

Το Μαίναλο είναι ένα πολυδιάστατο βούνο, απο την άποψη ότι μπορεί να σου προσφέρει συγκινήσεις και διασκέδαση σε διαφορετικές δραστηριότητες κάθε φορά. Προμηθεύσου την κατάλληλη παρέα ( το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι στραβές μουτσούνες γιατί τελέιωσε το τσίπουρο), τον κατάλληλο εξοπλησμό εννοείται και προεραιτικά  μια ActionCamera για να ξαναζείς τις xteme στιγμές σου!

Xtreme Greece
Add a Comment...
You have to Login to add your comment!